Već znamo za stil francuskih devojaka, a ovo je stil francuskih žena – WANNABE MAGAZINE

Da li ste znali da kada na Guglu ukucate frazu French girl izaći će vam preko 4.5 milijardi rezultata. Svaki članak govori o stilu francuske devojke, o njihovoj bezbrižnosti i bezobzirnosti. Njihova kosa je raščupana, u ruci uvek nose kafu, oblače oversized sakoe svojih momaka. One su seksi i prilično su svesne toga.

No, moramo napraviti razliku između stila francuskih devojaka i stila francuskih žena, naglasak na ŽENA. Pored toga što one poseduju životno iskustvo, imaju i jedinstven stil. Fokus se okrenuo ka francuskim ženama najpre sa serijom Emily in Paris, pa potom sa Balenciaga kampanjom za jesen 2022. godine.

U čemu je razlika između stila francuske devojke i francuske žene, pokušaćemo slikovito da prikažemo.

Hajde da počnemo sa francuskim devojkama. Njihov stil je često sveden, krajnje minimalistički, one nose kapute, duboke mom jeans, mantile, beretke. Najčešće su to neutralne, zemljane boje. One nose mokasine, patikice ili elegantne cipele sa visokom štiklom, kombinujući ih sa torbicama. Francuska devojka u istoj kombinaciji može poći na posao, u šetnju ili na pijacu – i deluje kao da im je svejedno.

Upravo takav stil možemo videti kod manekenke Camille Rowe:

Francuske devojke nekako uspevaju da u tome da steknemo utisak kao da ih je baš briga kako izgledaju, a istovremeno izgledaju fenomenalno.

To što se jednostavno oblače, nimalo ne mora da znači da se ne oblače sa stilom. Zapravo, njihov stil je sada u trendu, jer kao i uvek, Francuskinje diktiraju kako će izgledati svetska moda.

Charlotte Gainsbourg i Lou Doillon su ćerke popularne engleske i francuske glumice i pevačice Jane Birkin. I upravo tu možemo videti razliku kako se oblači francuska devojka, a kako francuska žena. Na primer, Lou Doillon, koja takođe voli da se bavi pevanjem, na ulici ćemo zateći u sledećem izdanju:

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

10 feel-good filmova kojima se uvek rado vraćamo – WANNABE MAGAZINE

Read Next

Vremenska prognoza – 18. februar