• February 27, 2024

Vazduh u kući je često zagađeniji od spoljašnjeg: Eliminišite štetne materije iz vazduha – za manje od 5 minuta

Tokom jeseni je ključno da se posvetimo zdravoj ishrani, kao i unosu pravih vitamina i minerala, koji najviše pomažu u jačanju našeg imunološkog sistema. Ipak, postoji jedna stvar koju mnogi od nas zanemaruju: vazduh koji udišemo!

Kako bismo živeli zdravije, obezbeđivanje čistog vazduha u kući je od suštinskog značaja, posebno tokom hladnog perioda, kada dolazi do povećanog nivoa zagađenja.

Malo ljudi zna da vazduh u zatvorenim prostorima može biti i 2 do 5 puta više zagađen od spoljašnjeg!

Za to su odgovorni duvanski dim, grinje iz prašine, perut kućnih ljubimaca, buđ, pa čak i kuvanje, ali i mnoge vrste aktivnosti koje doprinose zagađenju i loše utiču na celokupno zdravlje – posebno ako ste alergijski tip. 

Prskanje insekticida, korišćenje tečnosti za čišćenje i farbanje oslobađaju štetne hemikalije i sitne čestice aerosola u vazduhu. Duvanski dim emituje više od šest hiljada potencijalno opasnih materija, koje se zadržavaju u prostoru satima, nanoseći štetu vašem zdravlju. Osim pušenja, određene vrste mirisnih sveća takođe ispuštaju opasne hemikalije (benzen, toluen, formaldehid, acetaldehid, akrolein). 

#zdravuzdahpresvega #philipshomeliving #PhilipsAir4000i

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Venera u znaku Škorpije – vreme je da prigrlite svoje želje

Read Next

Први српско-амерички економски форум у Лас Вегасу – подстицај ангажману дијаспоре на јачању односа