• January 27, 2022

Vaše prošlo ja je vaš suparnik, a vaše buduće ja – vaš heroj

Verujemo da se konkurencija nalazi van nas, da treba da se takmičimo i upoređujemo sa drugima, da budemo bolji od njih, da ih pobeđujemo. Ali, sve što je zaista važno za naše živote, odvija se u nama samima. 

Niko nije vaš suparnik, vaša konkurencija, niko neće zauzeti mesto koje vama pripada, jer vi sami stvarate svoje mesto i vi ste već na njemu – niko drugi ne može da bude vi. 


Ono sa čime se takmičite, to je vaš ego. To je lenjost, to su slabosti prepuštanja porocima, to je strah, osećanja krivice i svi ostali mehanizmi koji vas „navijaju“ da se krećete kao lutka i ponavljate radnje za koje ste već utvrdili da vas nikuda ne vode. Sami ste u toj borbi koju vodite, nema stvarnih protivnika i neprijatelja i nikakva konkurencija vam ne preti. To ste samo vi, protiv sebe. I to će tako biti celog života, ako se stalno borite i takmičite. Uvek ćete imati osećaj da ste bogati samo onoliko koliko ste bogatiji od nekog drugog. Da ste voljeni onoliko koliko ste uspeli da ubedite druge da vas vole. Da ste dobri onoliko koliko ste bolji od nekoga. Srećni onoliko koliko ste srećniji od drugih. 

Ovaj način merenja i procene ličnih postignuća, krajnje je toksičan. Zbog njega potpuno zanemarujete svoj potencijal da stvorite i iznesete iz sebe ono što cenite i što želite, verujući da u svetu postoji ograničena količina ljubavi, uspeha, dobrote i da ako se ne izborite za svoj deo, ostaćete uskraćeni. 

Uopšte ne morate da budete bolji od drugih, drugi nisu vaši neprijatelji, neprijatelja nosite u sebi, to je vaša senka, vaša tama, vaši obrasci i uverenja. Možete da shvatite da ni protiv koga ne morate da se takmičite i da nikoga ne morate da pobeđujete – jedina osoba sa kojom treba da ste upoređujete ste vi sami. Jedino merilo dokle ste stigli u životu jeste ono gde ste bili ranije, naspram onoga gde ste sada. Koliko ste odmakli od onog mesta na kome ste bili zbunjeni, nesigurni, uplašeni, nesamostalni? Koliko ste se promenili, koliko ste se oslobili, opustili, koliko ste mudrosti stekli, koliko se bolje osećate i koliko ste zadovoljniji sobom. 

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Ovo su najbolji street style momenti sa Londonske nedelje mode i trendovi koje smo primetili

Read Next

Vremenska prognoza – 23. septembar