• January 27, 2022

Vaše pravo ja nema konkurenciju – borba nastaje samo kad pokušavate da budete nešto što niste

Možda se osećate kao da ste sami protiv celog sveta, ili kao da je ceo svet protiv vas. Možda verujete da se morate boriti da zauzmete prostor, koji je ograničen i koji i drugi pokušavaju da zauzmu. Možda mislite da lepota jedne osobe odvlači pažnju od vaše, da nečija svetlost umanjuje vaš sjaj, da uspeh drugih obezvređuje sve što ste vi uradili. 

To su ograničavajuća uverenja, ali što ih duže negujete, to ćete se više povlačiti i ograničavati. 

Istina je da ćete se takmičiti sa drugima samo kada pokušavate da budete kao oni, ili da usvojite njihove vrednosti i načine. Vaše pravo ja nema konkurenciju, ne mora ništa da osvaja i ni za šta da se bori, jer nema nikog drugog ko radi baš na takav način na koji vi radite, ko daje od sebe isto ono što vi dajete. Ne postoji niko ko je isti kao vi. Što se pre oslonite na ono što jeste i pronađete svoj identitet, manje ćete vremena gubiti u pokušaju da osvojite neko mesto i u strahovanju da će vam to mesto neko drugi zauzeti. 


Vaše pravo ja nema konkurenciju. Borba nastaje samo kada se takmičite za identitet koji nije vaš, kad pokušavate da budete neko drugi, kad zanemarujete i gušite ono što vi stvarno jeste. 

Kada se nalazite na mestu svoje prave moći, kada raspolažete svim svojim sposobnostima i oslanjate se na svoje vrednosti i radite stvari na svoj način, osećaj konkurencije i borbe za osvajanje svog mesta, potpuno se rastapa. Nije potrebno da osvajate mesto na kome se već nalazite, ispoljavajući svoju autentičnost. 

Nije problem u tome što mislite da su drugi privlačniji od vas, ili da su postigli više od vas, da su pametniji i sposobniji, da imaju nešto što vi nemate. Problem je u tome što niste pronašli svoju pravu lepotu, svoj pravi izraz, svoju strast, jer ste previše zauzeti pokušavajući da postanete deo nečega, da se uklopite, da budete nešto što niste, umesto da poboljšate ono što već jeste. 

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Kad vam je duša umorna

Read Next

Vremenska prognoza – 27. septembar