Vasa o balkanskom i turskom slavlju, Ataman o Erdoganu – Sportklub

Srpski košarkaš Vasilije Micić i trener Efesa Ergin Ataman podelili su utiske posle osvajanja Evrolige. Micić je istakao da je trener Ataman verovao u ceo tim do poslednjeg trenutka, a zatim je napustio salu za konferencije, pošto je ostatak tima prekinuo novinarska pitanja pesmom. Ataman je istakao da je ključ uspešne sezone vera u igrače, ceo klub i podrška porodice, prijatelja i navijača.

„Počeću od statistike… Naravno da ne! Veoma sam srećan zbog tima, čestitam treneru. Mnogo puta se nismo slagali ove sezone o tome da ćemo pobediti jer sam ja uvek ostao prizeman i miran, ali on je verovao u nas i veoma sam srećan što smo ispunili cilj“, rekao je Vasa, a zatim nastavio o tome kako će proslaviti titulu šampiona Evrope:

„Srećan sam što igram u Turskoj jer imamo sličan način slavlja kao u Srbiji, to mi odgovara, ne znam kako ćemo slaviti, ali balkanski način slavlja i turski način slavlja zajedno će sigurno biti dobri noćas“!

Ataman je ponovo govorio o poteškoćama turskih novinara i članova njegove porodice da dođu u Keln, o tome da je sinu poslao poruku odmah nakon završetka utakmice i pozvao ga da se slikaju na terenu, kao i o nemačkim vlastima koje nisu dobro reagovale kada je u pitanju dolazak turskih državljana.

Osvrnuo se i na razloge za veliki uspeh koji je njegov tim napravio. Otkrio je i ko mu je čestitao među prvima.

„Ponosan sam na svoje igrače, to je sve. Poslednje tri godine smo čekali ovo,svaki trening, svaki sastanak je bio posvećen tome da se vratimo na f4, ali to nam nije bilo dovoljno, želeli smo titulu. Srećan sam zbog sebe, kluba, Turske. Predsednik države me je zvao i čestitao i meni i igračima i stranim igračima, koji su uvek dobro došli u Tursku. Mi predstavljamo turske državljane, znamo da su nas svi pratili i podržavali. Veoma sam srećan, zaslužili smo to, verujem u to. Igrali smo protiv velikog tima, oni su igrali sjajno, ali mi smo u ovo verovali od 2019. godine kada smo izgubili u finalu od CSKA. I uspeli smo“. 

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

Šaras o Vasi: MVP EL, finala i šampion Evrope – šta drugo? – Sportklub

Read Next

Rizik ili oprez, ep. 7: Baždarević vs Metličić – Sportklub