Vaš glavni jezik ljubavi – prema horoskopskom znaku – WANNABE MAGAZINE

Kada je u pitanju iskazivanje ljubavi, svako pokazuje na drugačiji način svoja osećanja i ima različite potrebe za “dokazima” ljubavi. Psihologija poznaje pet glavnih jezika ljubavi, a svaki horoskopski znak ima svoje preferencije. 

Ovan 

Reči podrške i potvrde 

Vi se ne bojite velikih gestova i jasno izražavate svoja osećanja. Zauzvrat, potrebno vam je da vam voljena osoba potvrdi da vas voli i poštuje, ne želite da pogađate da li je ona zadovoljna vama. Iako cenite svaki način izražavanja ljubavi i podrške, najbolje se osećate kada vam se to neposredno kaže. 

Bik 

Fizički dodir 

Vi ste u skladu sa svojim čulima, pa iako cenite poklon i lepu reč, za vas je ljubav fizičko prisustvo, blizina i nežni dodiri voljene osobe. Mnogo vam znači držanje za ruku, usputan dodir, ovlašni poljubac… A kada vas bliska osoba zagrli, osećate se utešeno, stabilno i sigurno.

Blizanci 

Kvalitetno vreme 

Vama ne treba pohvala, niti zagrljaj, vi volite da delite sa bliskim ljudima sve zanimljive sadržaje i svoja najnovija otkrića. Osećate se voljeno kada neko odvoji vreme da sedi sa vama, sluša šta govorite i ima interakciju sa vama jedan na jedan. Imati nečiju punu pažnju, za vas je najveći znak ljubavi. 

Rak 

Dela služenja 

Vi biste učnili sve za svoje voljene, negujete ih i brinete o njima na sve moguće načine. To je jezik ljubavi kojim se služite i koji najbolje razumete – vaše srce zna da ste voljeni i bezbedni, kad vam voljena osoba pomaže, brine o vama, priređuje sitne znake pažnje, sprema vam hranu, ili obavi neki dosadan i neprijatan zadatak umesto vas. Kad znate da možete da se oslonite na nekog, onda znate i da ste toj osobi važni i da joj je stalo do vas. 

Lav 

Reči podrške i potvrde

Vi ste veoma samouvereni i svesni sebe i svojih dostignuća, ne sumnjate da ste zaista sjajni. Ali potrebno vam je da vam bliske osobe to potvrde, da vas pohvale i glasno vrednuju vaša dostignuća, da vam izraze svoje divljenje, da vidite i osetite kako su ponosne na vas. Ako voljena osoba uzima zdravo za gotovo vaša dostignuća i sve ono što činite za nju i ne upućuje vam koplimente i povhale, ne osećate se dobro i verujete da je ona hladna i da ne zapaža vaš trud. 

Devica 

Dela služenja 

Svesni ste da drugi nisu tako organizovani i ne primećuju detalje tako dobro kao vi, koji većinu vremena provodite nastojeći da se stvari u vašoj svakodnevici odvijaju glatko i neometano, za šta imate sopstveni metod. Više od svega cenite kada vam neko priskoči u pomoć i preuzme na sebe deo vaših obaveza i kad se trudi da to uradi koliko god je moguće na način na koji biste vi uradili. Retko tražite pomoć, ali kada je neko spontano ponudi, kad prosto „uskoči“ jer je primetio da ste preopterećeni, za vas je to ultimativni znak ljubavi i pažnje. 

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Unesite ovih pet malih životnih promena u svakodnevnu rutinu, i doživećete veliku promenu – WANNABE MAGAZINE

Read Next

7 modela košulja koje nikad ne izlaze iz mode – WANNABE MAGAZINE