(UŽIVO) Španović se nalazi u velikoj borbi za olimpijsko odličje, poslednja serija će odlučivati!

Pratite tekstualni prenos atletskog finala na Telegraf Sportu!

Došlo je vreme za ispisivanje istorije. Nakon bronzanog odličja iz Rio de Žaneira, naša Ivana Španović će u Zemlji izlazećeg sunca pokušati da ode još jedan korak dalje i osvoji još jednu olimpijsku medalju za Srbiju. Skokom iz kvalifikacija, gde je zauzela prvo mesto, potvrdila je da se nalazi u velikoj formi i ono što možemo da učinimo jeste da navijamo i budemo uz nju (03.50, RTS 1)!

TRENUTNI POREDAK PRVE ČETIRI TAKMIČARKE

1. Britni Ris – 6,97 metara

2. Eze Brum – 6,97 metara

3. Malaika Mihambo – 6,95 metara

4. Ivana Španović – 6,91 metara

UŽIVO

05.01 – Ponovo promena na prvom mestu. Britni Ris sada ima drugi najbolji skok u dvoboju sa Eze Brum, pošto je skočila 6,95 metara.

04.57 – Ostaje Ivani još jedan skok da se domogne pobedničkog postolja. Sada je skočila 6,67 metara uz gotovo 17 centimetara lufta na zaletištu. Nadamo se najboljem!

04.49 – Eze Brum je skočila 6,88 metara i sada ima bolji drugi skok od Britni Ris, pa je preuzela prvo mesto.

04.45 – Nažalost prestup Ivane Španović u četvrtom skoku za samo 0,4 centimetra. Morale su to sudije to dodatno da pogledaju.

04.44 – Vreme je da ponovo skače Ivana Španović! I dalje je četvrta, pošto nijedna druga takmičarka nije nadmašila njen rezultat u četvrtoj seriji.

04.37 – Poznato je koje sve atletičarke nastavljaju takmičenje. To su – Jasmin Sojers, Tara Dejvis, Bruk Streton, Marina Bek-Romančuk, naša Ivana Španović, Malaika Mihambo, Eze Brum i Britni Ris.

04.24 – Uh, skočila je Britni Ris 6,97 metara i izbila je na prvo mesto… Nadamo se boljem skoku naše Ivane u ovoj seriji. Ona je sada skočila 6,84 metara i ostaje na četvrtoj poziciji. Marina Bek-Romančuk je prišla blizu, na 6,88 metara u međuvremenu. Prvih osam takmičarki je u samo 17 centimetara!

04.17 – Nema promena u samom vrhu, ostale takmičarke skaču daleko od nivoa na kojem se nalaze vodeće četiri. Niko do kraja druge serije nije uspeo da ugrozi prve četiri takmičarke.

04.11 – Šteta, Malaika Mihambo je sada skočila 6,95 metara i preskočila je našu Ivanu, koja je sada treća. Eze Brum je podbacila u ovoj seriji… A Marina Bek-Romančuk je u ozbiljnom problemu, pošto je prestupila i drugi put.

04.10 – ODLIČNO! Ivana Španović je ponovo imala 7,2 metra lufta i skočila je 6,91 metara, što je sada dovoljno za drugo mesto.

04.07 – Nakon skoka Tajre Gitens od 6,60 metara, Britni Ris se popravila i skočila 6,81 metar. Bruk Streton samo ide do 6,52 metra. Sada skače Ivana!

04.01 – Šantel Meloun je skočila 6,50 metara, ali je i ona imala dosta lufta. Sve takmičarke za sada uglavnom ne skaču “riskantno”, pa tako i Tara Dejvis uz dosta zadrške skače 6,62 metara. Prestup Jasmin Sojers. Sanjija Kadi je skočila 6,58 metara kao poslednja u prvoj seriji.

03.56 – Malaika Mihambo je pretekla našu atletičarku skokom od 6,83 metra. Odlična je i Eze Brum iz Nigerije sa skokom od 6,97 metara, dok je Marina Bek-Romančuk prestupila, baš kao i Ebigejl Izoruzu.

03.54 – Imala je dosta “lufta”, čak 16,4 centimetra naša Ivana, a na kraju je skočila 6,71 metar!

03.51 – Počelo je finale skokom Tajre Gitens od svega 6,30 metara, potom je Britni Ris “dobacila” do 6,60 metara. Bruk Streton je prestupila, a sada gledamo Ivanu Španović!

PRE FINALA

Podsetimo, srpska atletičarka je pre dve noći skočila 7,00 metara, što je bio najbolji rezultat. Njen najuspešniji rezultat u karijeri je daljina od 7,24 metara i nadamo se da će večeras u Tokiju uspeti da sruši i tu granicu.

Najveće rivalke videće u Malaiki Mihambo iz Nemačke, Marini Bek-Romančuk iz Ukrajine i Eze Brume iz Nigerije. Međutim, verujemo da Ivana može da ih nadmaši! Pobeđivala ih je na nekoliko mitinga Dijamantske lige ove sezone, pa što to ne bi učinila i sada.

Video: Zategnuta, vedra, intrigantna: Jaka poruka Ivane Španović konkurenciji u Tokiju

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Admin

Read Previous

Slovenci redom dele lekcije u Tokiju: Dončić i Dragić dirigovali protiv Nemaca za polufinale OI!

Read Next

ČETIRI MEDALJE ZA UČENIKE MATEMATIČKE GIMNAZIJE – Beograduživo.rs