• December 11, 2023

Uz ove trikove ćeš ostati motivisana čak i kad te mrzi da vežbaš – WANNABE MAGAZINE

Koliko god da volite vežbate, u nekom trenutku će motivacija sigurno biti manja. Svi imamo te dane kad ne bismo da izađemo iz kreveta, kad imamo previše obaveza i kad nas mrzi da treniramo. Sasvim je ok da nekad i usporite sa treningom ako ste preumorni, jer cilj treninga jeste da vam da snagu, a ne da se osećate još umornije. No, sasvim je druga stvar kada vas je uhvatila lenjost i ne trenira vam se, u tim trenucima morate biti i pomalo strogi prema sebi i uraditi ono što je najbolje za vaše zdravlje.

Predstavljamo vam nekoliko trikova kako da odete na trening onda kad vam je motivacija na minimumu…

Kupite sportsku odeću

Kad trenirate, uvek vam je potrebno nešto novo od sportske odeće, bilo da su to patike, trenerke, sportske majice ili brus. A pod sportskom opremom mogu spadati i flašice, tegići… toliko toga.

Prilikom kupovine nekog novog odevnog komada, jedva čekate da ga nosite. Isto pravilo važi i za sportsku odeću i opremu. Pre ćete se naterati da odete na trening ako znate da ćete obući nove helanke koje vam savršeno stoje. Takođe, sportsku opremu možete koristiti i kao motivaciju za posle treninga.

Često menjajte plan vežbanja

Sasvim je normalno da će vam vežbanje postati dosadno ako konstatno ponavljate iste vežbe. I nećete se dosađivati samo vi, nego i vaši mišići, jer ćete na taj način jačati samo jednu njihovu grupu.

Najbolja opcija je da plan vežbi menjate jednom mesečno i tako razvijate drugačije grupe mišića. Nikad nemojte potceniti koliko je bitno da vam na treningu bude zabavno, kao i to da treba da istražujete sebe.

Budite spremni

Lakše ćete naterati sebe da odete na trening kad vam je sve već spremljeno. Nemojte se nikad pakovati malo pre nego što odete na trening, jer ako vam je motivacija na minimumu, i to će vam se činiti kao veliki korak.

Najbolje je da se spremite za sledeći trening čim završite sa prethodnim. U sportskoj torbi spakujte sve što vam je potrebno za naredni trening, tako da sve što će vam biti potrebno kako biste otišli na naredni trening – jeste samo da pokupite torbu i da se zaputite ka vratima.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Grbićeva Peruđa gazi redom, 11. trijumf u nizu – Sportklub

Read Next

Nasilje nema opravdanje, čak ni kada se nađe u stihovima domaćih pesama – WANNABE MAGAZINE