• January 28, 2022

Uprkos problemima: Netsi ne računaju “skroz” na Kajrija? – Sportklub

Plejmejker Bruklin Netsa Kajri Irving od početka sezone nije nastupao za Bruklin Netse zbog toga što je izrazio želju da ne bude vakcinisan protiv virusa korona, a usled aktuelnih mera u Njujorku po kojima mu nije dozvoljeno da bez vakcine trenira sa timom i igra utakmice. Međutim, kadrovski problemi su naterali „Mrežice“ da pruže priliku 29-godišnjaku rođenom u Melbrunu, pa će Irving, kada više ne bude u kovid-protokolu, moći da nastupa za tim Stiva Neša na gostovanjima.

Generalni menadžer Netsa Šon Marks komentarisao je Irvingov povratak i izjavio je da su se okolnosti promenile i da je kovid znatno otežao posao njegovom timu.

Međutim, i dalje nije izvesno da li je trenutno Irvingov status u Bruklinu samo privremeno rešenje ili će ga Bruklin po završetku kovid-talasa u NBA ponovo vratiti na listu neaktivnih igrača.

Da li će u trenutku kada se okolnosti promene i zdravlje u redovima Netsa bude na boljem nivou Bruklin i dalje imati u timu nevakcinisanu zvezdu koja može da igra na tek polovini utakmica“, postavio je Marksu pitanje novinar Njujork Tajmsa.

Ne mogu da potvrdim. To je hipotetično pitanje. Ne mogu da znam šta nas čeka iza ćoška“, odgovorio je Šon Marks.

Kajri Irving je u NBA stupio kao prvi pik drafta 2011. godine – sedam puta je bio učesnik Ol-star utakmica, a najveći uspeh ostvario je 2016. godine, kada je sa Klivlend Kavalirsima došao do šampionskog naslova.

Netsi su trenutno prvoplasirani tim Istočne konferencije sa 21 pobedom i 9 poraza.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

ISKLJUČENJA STRUJE ZA UTORAK, 21. DECEMBAR – Beograduživo.rs

Read Next

Ćavi brani svog golmana: Jedan od najboljih, ali mora bolje – Sportklub