UEFA uvela VAR do kraja kvalifikacija za Mundijal! Da li je to sve zbog Ronalda i Beograda?

Vieo tehnologija biće korišćena sa prvim narednim mečevima u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru

Evropska fudbalska federacija (UEFA) saopštila je da će sistem VAR, video tehnologija za procenu spornih situacija, biti u upotrebi od narednih mečeva u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Uz saglasnost sa FIFA, Evropska “kuća fudbala” je ovakvu odluku donela nakon što su, kako je navedeno, rešene “logističke komplikacije” i umanjen rizik vezan za organizaciju utakmica usled pandemije korona virusa.

Međutim, opšte je mišljenje da je ovakvu odluku izazvala verovatno najkontroverznija situacija u dosadašnjem toku kvalifikacija, sada već čuveni poništeni gol Kristijana Ronalda u Beogradu protiv Srbije na 2:2, pred sam kraj meča.

Lopta je u toj situaciji, sećamo se, čitavim obimom prešla gol-liniju, Stefan Mitrović je uspeo da je potom izbaci iz gola, što je promaklo arbitrima, na opšte nezadovoljstvo Portugalaca.

Glavni sudija meča se kasnije izvinjavao Portugalcima, i od tada praktično traje pojačana diskusija o tome da se VAR implementira kao deo mečeva kvalifikacija.

To se i desilo, pa se nadalje situacije kao što je bila pomenuta iz Beograda, više neće ponavljati.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Admin

Read Previous

Vremenska prognoza – 5. avgust

Read Next

(UŽIVO) Olimpijske igre, 14. dan: Jovana prva na borilištu, slede odbojkašice, pa košarkašice…