U odbranu čudaka i blamiranja u javnosti – WANNABE MAGAZINE

Da li ste primetili da je postalo nekako moderno da se snimaju i fotografišu ljudi koji su neobični i nesvakidašnje se ponašaju? Kada se takav sadržaj objavi, uglavnom su propraćeni gomilom komentara u kojima se dotična osoba ismeva.

Postoji mala šansa da ćete biti snimljeni bez vašeg odobrenja i da će to postati viralno. Dakle, šta god neobično da uradite – igrate potpuno van ritma u klubu, obučete se ekscentrično, vičete na nekog, imate nervni slom, plačete, zaspite u čudnoj pozi u javnom prevozu… sve to neko može da snimi i okači na internet. Srećom, na internetu već ima previše sadržaja, pa retko šta postane toliko viralno da obiđe čitav svet. Ali, opet, tako nešto se dešava i toj osobi se smeje čitav svet; ona čita sve te negativne komentare.

Moram da primetim da smo svi nekako uštogljeni i da tako lako osuđujemo ljude i njihova ponašanja. I to je još lakše uraditi na internetu, komentarisati osobu koja se nalazi na drugoj strani sveta. A lako je komentarisati i osobu koju ne poznajete i prvi put vidite na ulici. Sve što i najmanje odskače od norme biva dočekano na nož, komentariše se i ismeva. A umesto toga možemo samo da gledamo svoja posla. 

Neki dečko je obukao mrežaste čarape i našminkao se i našao hrabrost da tako prošeta ulicom. Pa šta, neka šeta, lep je dan za šetanje mrežastih čarapa. Pa, šta ako se devojka rasplakala u prevozu, ko zna šta joj se dešava, pa šta ako je neki dečko prišao devojci sa cvećem i bio odbijen. Zašto to mora biti predmet podsmeha? Prođite ulicom, nastavite sa svojim životom, skrolujte na sledeći snimak na internetu, nemojte tome posvećivati pažnju. Zašto? Zato što nije bitno.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

SHE IS SO MUCH MORE: Ovo su autentične priče 5 žena koje su se susrele sa predrasudama – WANNABE MAGAZINE

Read Next

Vremenska prognoza – 31. mart