“U jednom trenutku Eriksen više nije davao znake života”: Doktor Danske opisao borbu za život igrača

– Srećom, ostao je sa nama – kaže Martin Boesen

Martin Boesen, doktor fudbalske reprezentacije Danske, ispričao je šta se dogodilo u trenutku kada je fudbaler ove selekcije Kristijan Eriksen izgubio svest tokom prvog poluvremena meča protiv Finske.

Danska je izgubila u Kopenhagenu od Finske sa 1:0 u prvom kolu Grupe B na Evropskom prvenstvu, ali je rezultat ostao u senci napete situacije u finišu prvog poluvremena kad se Kristijan Eriksen iznenada sam od sebe srušio na travu.

Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija, Danska - Finska, Christian Eriksen, Kristijan Eriksen

Foto: Tanjug/AP

– Pozvali su nas sa terena čim se Kristijan onesvestio. Kada smo dotrčali do njega, on je disao. Proverili smo mu puls i imao ga je. Međutim, onda smo odjednom prestali da osećamo puls. Počeli smo odmah da intervenišemo kako bismo ga održali u životu. Srećom, ostao je sa nama – rekao je Boesen za danske medije.

Doktor kaže da je veštačko disanje spasilo život asu Intera.

– Ležao je nepomično, pa smo odmah krenuli sa veštačkim disanjem. Upravo to veštačko disanje mu je i sačuvalo život. Pomogao nam je poprilično i stadionski lekar uz čiju smo asistenciju povratili svest i puls Eriksenu – zaključio je Boesen.

Video: Naslednici legendi srpskog fudbala su budućnost reprezentacije: Nek sinovi budu bolji od očeva!

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Admin

Read Previous

Belgijanci suroviji od ruske zime: Užasna Zbornaja pala u Sankt Peterburgu pred moćnim Lukakuom

Read Next

NEOBIČAN SLUČAJ ŠVERCOVANJA KROZ BEOGRAD (VIDEO) – Beograduživo.rs