• December 3, 2023

Tuhel: Zajedništvo za trofej – Sportklub

Menadžer Čelsija Tomas Tuhel kaže da je u ovosezonskom finalu Lige šampiona sa Čelsijem imao znatno bolji osećaj u odnosu na prošlu godinu, kada se za evropski trofej borio na klupi Pari Sen Žermena.

Nemac tada nije uspeo da dođe do najvrednijeg trofeja, ali je drugi pokušaj završen slavno. Njegov Čelsi je savladao Mančester Siti u finalnom okraju u Portu (1:0).

Povezane vesti

Ne znam kako se tačno osećam. Bio sam veoma srećan što ću biti deo finala drugi put u nizu. Sada je, ipak, bilo nekako drugačije. Osećao sam da sam bliži trofeju nego prošle sezone„, istakao je Tuhel.

Okršaj na stadionu Dragao bio je izuzetno zahtevan. Čelsi je šansu vrebao iz kontri i do pobede došao golom Kaija Haverca.

Neverovatno je što smo uspeli. Vau! Čestitam igračima. Bili su predani zadacima. Namera nam je bila da budemo kamenčić u njihovim kopačkama i uspeli smo. Hrabrili smo jedni druge, igrali odvažno, kreirali šanse iz kontra-napada. Izborili smo se sa teškim rivalom i osvojili titulu zato što smo pokazali zajedništvo„, dodao je Tuhel.

Za njega je to prva osvojena Liga šampiona, a Čelsiju druga u istoriji.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Haverc: Ne znam šta bih rekao; Aspi: Neverovatno! – Sportklub

Read Next

Denver demoliran u Oregonu, Jokić nikada toliko loš – Sportklub