TS Francuske zabranio Peru nastup na Olimpijskim igrama – Sportklub

Predsednik Teniskog saveza Francuske Žil Moreton ne gleda blagonaklono na ponašanje Benoe Pera.

Prvi čovek francuskog tenisa ocenio je da ponašanje Beneo Pera pravi lošu sliku o tenisu i da je u potpunom neslaganju sa olimpijskim duhom. Svetski broj 35 neće se naći na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Peru je zabranjeno da nastupi na Olimpijskim igrama zbog njegovog „izuzetno neprimerenog ponašanja“.

Počelo je još pre mesec dana Perovom objavom na Instagramu u kojoj je naveo da je ATP Tur postao „tužno, dosadno i smešno mesto“, a dodao je, a naknadno i u praksi sproveo, da planira da nastupi na svim turnirima i da ispadne u prvom kolu kako bi izbegao karantine i život u mehuru.

Devet od deset mečeva je ove sezone Per izgubio u prvom kolu, a nakon poraza od Džordana Tompsona u Monte Karlu rekao je da ga „jednostavno nije briga, da nema magije i da ne uživa u igranju pred praznim tribinama“.

U svom saopštenju o zabrani Peru da ide na Igre, iz TS Francuske pomenuli su i Perov meč protiv Frančeska Serundola u Buenos Ajresu u martu u kome je psovao na terenu.

„Njegovo izuzetno neprihvatljivo ponašanje od početka godine ozbiljno podriva vrednosti sporta, sliku tenisa i u potpunom je neskladu sa olimpijskim duhom. Obaveza je svakog igrača da poštuje vrednosti sporta i da bude primer na terenu i van njega, posebno mladim ljudima u svojoj zemlji“, navedeno je u saopštenju.

Nije prvi put da je TS Francuske kaznio Pera, na Olimpijskim igrama u Riju izbačen je iz tima zbog nesportskog ponašanja i kršenja timskih pravila nakon poraza u drugom kolu.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

ZAŠTO NIKO NIJE UHAPŠEN ZBOG EKOLOŠKE KATASTROFE KOD ADE CIGANLIJE? – Beograduživo.rs

Read Next

Ružić posle finala: Čudno sija ovo “zlato” – Sportklub