Trinkijeri o tome šta znači biti trener – Sportklub

Košarkaši minhenskog Bajerna iza sebe u Evroligi imaju fantastičnu sezonu u kojoj su bili jedno od najprijatnijih iznenađenja, iako u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa nisu uspeli da izbore plasman na Fajnal for posle uzbudljive bitke sa milanskom Olimpijom. U podkastu kluba govorio je o mnogim temama vezanim za trenerski poziv.

Bajern je regularni tok sezone u EL završio na petoj poziciji sa 21 pobedom i 13 poraza.

Andrea Trinkijeri

Nekada mi se dešavalo da sa igračima sa kojima sam imao problema, posle godinu ili dve otkad se naša saradnja završila, da me zovu i kažu mi da nisu shvatali u to vreme koliko je važno to što sam želeo da uradim. Znam zašto se to dešava. Nekada je teško kontrolisati svoj ego, to moram i ja da radim. Zaista vas ispuni kada se sa nekim igračem svađate deset meseci i mislite da niste uradili dobar posao, dobijete poziv u kojem vam poruče da im je značilo. To vam pokaže da radite dobro. To osnaži vašu veru da treba da nastavite u istom smeru“, izjavio je Andrea Trinkijeri.

Trenerski poziv se ne uči na fakultetu – tu samo dobijete alate koji su vam potrebni da pokušate da budete trener. Trener se postaje samo tako što pratite kako drugi treniraju. Ja sam naučio od svih sa kojima sam radio. Od nekih sam naučio kako ne treba raditi. Trenerske klinike su izuzetno važne, a to nedostaje ovde u Nemačkoj“, kazao je italijanski trener.

Trinkijeri (52) je na klupi Bajerna od leta 2020. godine, a prethodno je u trenerskoj karijeri radio u Triboldiju, Juvekazerti, Veroliju, Kantuu, Uniksu i Brose Bambergu. Od 2018. do 2020. bio je trener beogradskog Partizana, a radio je i kao selektor grčke reprezentacije.

Bajern je regularni deo sezone u nemačkoj Bundesligi okončao sa skorom 24-10 i zauzeo četvrtu poziciju i sad ih očekuje doigravanje.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

Parker: Nismo mogli da preživimo, ovaj nivo je brutalan – Sportklub

Read Next

Užasne vesti za Seltikse: Braun završio sezonu – Sportklub