Tri načina na koja blokirate obilje

Teško je poverovati da svojim mislima blokiramo energiju obilja, kad živite u okolnostima u kojima svi oko vas sastavljaju kraj s krajem, a samo neko privilegovan uživa u obilju, često sumnjivog porekla. Živimo u svetu oskudice i stalno smo okruženi porukama da nema dovoljno novca ni za kakav luksuz, da se mora štedeti i planirati unapred za najobičnije stvari i podizati kredit za odlazak na odmor. Ta priča je toliko uverljiva, zato što je svi oko vas žive – to zaista izgleda kao realnost. 

Međutim, šta ako je to samo priča? Iluzija, kao i mnoge druge stvari koje deluju razumno, opravdano, realno. 

U svom esencijalnom obliku, priroda je čisto bogatstvo i izobilje. Kada se obilje u našem životu ne javlja spontano, onda nešto kod nas nije u skladu sa prirodom. Na ličnom planu, to može biti zbog ograničenog verovanja i programiranja kojim smo uslovljeni vaspitanjem i okruženjem u kome živimo. 

Ono sa čime smo energetski usklađeni, to privlačimo. Obilje je deo vaše fizičke realnosti samo ako je prethodno prihvaćeno u vašoj unutrašnjoj stvarnosti. A ovo su najčešći načini na koje blokiramo izobilje. 

Neprihvatanje komplimenata i pohvala 

Da li vam je neprijatno kad vas hvale i upućuju vam komplimente? Da li to zanemarujte, ili promrljate nešto što umanjuje ili racionalizuje pohvale koje su vam upućene, ili čak odbijate da prihvatite svaku nagradu, verujući da je ne zaslužujete? Takvim stavom blokirate obilje. 

Razradite strategiju primanja komplimenata, pohvala i poklona i primenjujte je dok je ne usvojite i ne počnete da se osećate komotno i prijatno sa njima. Kad neko pohvali vaš rad, umesto da kažete kako to nije bilo ništa za vas, recite jednostavno „hvala“, osmehnite se i zablistajte svešću da to jeste nešto, jer je jedinstveno i vaše, iako se niste mnogo trudili – niste ni morali, imate to u sebi. Neko drugi bi mogao mnogo da se potrudi, pa da ne uspe ni upola onoliko koliko vi uspevate, jer vam nešto prosto ide od ruke, imate dara. Nemojte prihvatati svoj dar (svoje darove) zdravo za gotovo – oni su vama prirodni i normalni, pa mislite da nisu ništa posebno. Nemojte verovati u ono što ovaj svet vrednuje – trud i napor. I ako se niste pomučili, satrli od nespavanja i uložili ogromno mnogo energije, vremena i svih ostalih resursa da nešto postignete, ako vam je išlo lako i glatko, onda to ne vredi. Nije istina. Odgovornost prema svojim darovima uključuje njihovo vrednovanje – možda ćete morati da naučite da naplatite svoj rad i da se dobro osećate sa tim, da biste otvorili put obilja, koji blokirate time što ne cenite u sebi ono što drugi prepoznaju i cene kad vam upućuju pohvale i komplimente. 

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Ovo su najbolji autfiti Lady Gage sa seta filma “House of Gucci”

Read Next

Pomoćnik direktora RHMZ-a otkriva kada nas očekuje kraj toplotnog talasa i kakva nam jesen predstoji