Trgni se! Tough love, zapravo, nije ljubav – WANNABE MAGAZINE

Gruba ljubav, ili, takozvana, tough love, jedan je od najčešćih vidova ljubavi na našem podneblju. Šta je uopšte tough love? U najkraćem, to je kada pokušavate da nekoga osvestite tako što ćete biti “brutalno” iskreni prema njemu i dobro ga iskritikovati i to sve iz najbolje namere.

No, moramo da se zapitamo da li tough love zaista postiže rezultate koje bi trebalo? Niko ne voli da bude kritikovan i da mu se skreće pažnja na mane, naročito ne na neljubazan, pa čak i krajnje surov način.

Da li znate zašto tough love, zapravo nije ljubav? Jedan razlog je zato što ne možete da naterate nekoga da se promeni na silu. Uzmite u obzir da jedva sami sebe menjamo, kako onda postoji mogućnost da promenimo nekog drugog tako što ćemo da ga psihički prodrmamo. Ovakav tretman obično ne donosi nikakve pozitivne rezultate.

Tough love se najčešće iskazuje rečima trgni se, saberi se, pogledaj šta radiš, kako ne vidiš da grešiš. Sve i da ta osoba greši i da ste vi u pravu, time nećete pozitivno uticati na tu osobu, već ćete verovatno postići kontraefekat.

Zašto? Odgovor je, zapravo, jednostavan. Toj osobi nije vreme da se menja i vi ne možete, bar na taj način, uticati na nju da se promeni. Tough love nije ljubav, nego je samo grubost.

U vašim očima ta grdnja i napad na osobu je opravdan, jer vi sve to činite iz najbolje namere i želite da pomognete. To je sve ok, ali ste izabrali pogrešan pristup i dozvolili da ego zavlada vama.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Zašto toliko volimo Iris van Herpen i visoku modu futurizma – WANNABE MAGAZINE

Read Next

Vremenska prognoza – 8. februar