Trend prozirnih haljina je tu i izgleda da će trajati

Nakon svih mogućih gala večeri koje smo ove godine ispratili, primetili smo nekoliko trendova koji su se ponavljali iz jedne u drugu, a jedan od njih je i trend haljina toliko prozirnih da se ponekad učini da i nisu tu. Doduše, ne možemo baš da kažemo da je ovo trend koji je tek sada postao aktuelan, pošto postoji odavno. Ipak, sada kao da su se izdiferencirale dve vrste prozirnih haljina – ona u boji kože, potpuno pripijena, ali i ona providna sa strateški pozicioniranim delovima materijala tamo gde stoji ono što ne bi trebalo da se vidi. Pošto su prozirne haljine definitivno trend koji se ponavlja, odlučili smo da ga istražimo za vas i da zađemo malo u njegovu istoriju. Izdvojili smo nekoliko poznatih zvezdi koje su ovaj trend donele, ali i neke koje su ga održale i popularizovale.

Marilyn Monroe

Jedna od prvih prozirnih haljina koje pamtimo jeste kultna haljina u kojoj je Marilyn Monroe 1962. otpevala čuvenu Happy Birthday pesmu američkom predsedniku Johnu Kennedyju. Ova haljina uvrštena je na top-listu istorijski poznatih odevnih komada, a njen dizajner bio je mladi Bob Mackie, koji je dizajnirao haljine mnogih poznatih ličnosti tog vremena, uključujući Cher i Whitney Houston. Haljina koju je Marilyn nosila na sebi je imala 2.500 ušivenih cirkona, a danas se nalazi u Hollywood Boulevard Muzeju koji je za nju 2016. platio cenu od tričavih 4.8 miliona dolara.

Cher

Svi koji vole Cher (a ko ne voli?) znaju za njenu ljubav prema ovakvim ekscentričnim stajlinzima, a u vreme kad je Cher počinjala, prozirna haljina je svakako bila ekscentričan komad odeće. Ovaj tip haljine je tada bio nešto potpuno novo i neviđeno, a lookovi koje je Cher prošetala po crvenom tepihu ostali su i dan-danas upamćeni kao kultni. Među njima se naročito ističu njen čuveni Met Gala look iz 1972, kao i crna providna haljina koju je nosila na dodeli Oskara 1988, gde je bila jedna od dobitnica prestižne filmske nagrade za ulogu u filmu Moonstruck.

Kate Moss

Ova lista ne bi bila potpuna bez iconic haljine koju je Kate Moss uparila sa crnim donjim vešom i svojim prepoznatljivim boyish izgledom. Ovo je definitivno haljina koja je u to vreme bila revolucionarna jer je bila potpuno providna. Ipak, u odnosu na sjaj i raskoš ovih koje su nosile Cher i Marilyn Monroe, moramo priznati da je ipak suptilnija, što je ne čini manje provokativnom – naprotiv.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Skandal koji je šokirao svet – šta smo naučili iz Super Bowl dokumentarca o Janet Jackson

Read Next

Vikend u znaku suvog i malo toplijeg vremena, temperatura do 16 stepeni