TRAMVAJEM I PREKO TRGA I DO BORČE – ŠIRENJE TRAMVAJSKE MREŽE U BEOGRADU – Beograduživo.rs

Do kraja godine trebalo bi da bude gotov Plan detaljne regulacije šinskih sistema kojim se planira proširenje tramvajske mreže za još dodatnih 40 kilometara. Ideja je da se smanji broj automobila i da tramvaji dobiju prioritet u saobraćaju.

Stari grad

Postoji ideja da se vrati tramvaj na liniji 1, pa da saobraća kroz Kralja Milana preko Terazija i Trga republike do Vasine i Pariske. Mreža bi trebalo da se proširi od Crkve Svetog Marka pored Doma narodne skupštine, preko Teraije do Beka.

Novi Beograd

Tramvajska mreža širi se u nastavku Jurija Gagarina, do lokacije nove okretnice odnosno budućeg tramvajskog depoa. U planu je i izgradnja dela pruge kroz Đorđa Stanojevića pored Belvila ka Agostina Neta i Jurija Gagarina. Takođe, planirano je produženje šina kroz Milutina Milankovića do Tošinog bunara i dalje ka Bežanijskoj kosi. Što se tiče Zemuna, tramvajska mreža ići će do Senskog trga (Ivićeva ulica).

Čukarica

Na ovoj opštini proširenje tramvajske mreže širiće se od Požeške kroz Trgovačku, pored Belih voda i Ceraka do Vidikovca. Tu je, pored toplane, planiran novi depo.

Zvezdara

Na Zvezdari je plan da se od Ustaničke produži tramvajska mreža kroz Mali Mokri Lug do skretanja za Veliki Mokri Lug.

Palilula

Ideja da se tramvaji prebace na levu obalu Dunava postoji već neko vreme i radi se i na ispitivanju Pančevca za ove potrebe. Plan je da se šine produže od Omladinskog statdiona do Višnjičke, pored nove okretnice i depoa koji će biti u zoni Pančevačkog mosta. Iako nisu objavljeni rezultati ispitivanja Pančevca, u objašnjenju ovog plana navodi se da će tramvaji ići preko novog mosta na Adi Huji, preko Dunava do nove okrentice u Krnjači. Odatle bi jedan kraj vodio do Pupinovog mosta, a rugi Zrenjaninskim putem do nove okrenice i budućeg depoa, naspram groblja Zbreg.

Najnovije na Beograd uživo:

izvor: Novosti

POGLEDAJ JOŠ: GRADSKI PREVOZ

Preuzeto sa: https://www.beograduzivo.rs/feed/

Admin

Read Previous

ISKLJUČENJA STRUJE ZA UTORAK, 11. MAJ – Beograduživo.rs

Read Next

TREĆA DOZA VAKCINE – KO ĆE MORATI DA JE PRIMI? – Beograduživo.rs