• December 4, 2023

Tradicija se nastavlja: Belgrade Cruiser Cup na Adi – Sportklub

Šest godina nakon održavanja prvog Belgrade Cruiser Cup-a, reka, vetar, sunce i lokalni rivaliet nisu više jedini razlozi da se jedriličarske posade pojave na startnoj liniji četvrte subote juna kod mosta na Adi tačno u podne.

Takmičenje koje je širokoj popuaciji našeg grada predstavilo ovaj olimpijski sport, popularizovalo ga i podiglo na nivo da je vremenom postao sastavni deo života uprkos tome što naša zemlja ne izlazi na more, ove godine će prema očekivanjima organizatora premašiti dosadašnje standarde, okupiti najveći broj vrhunskih posada, modernih jedrilica i krunisati najbolje u borbi za ovaj prestižni trofej.

Adrenalin koji vas pokreće, sportski duh kojim se borite, odluke koje donosite, usponi i padovi koji su vam na putu do samog cilja, ali i prijateljstvo, gostoprimstvo, navijači i mediji koji vas očekuju nakon jedrenja, upravo su razlozi zbog kojih ćete svake naredne godine ponovo participirati, bez obzira da li ste pobednik, učesnik ili posmatrač.

Brojne aktivnosti Jedriličarskog kluba Ada poput učešća na SSL Gold Cup-u, uspesi na državnom i međunarodnom nivou, edukacija na naprednoj platformi za rekreativno i sportsko jedrenje, projekti afirmacije žena, omladine i dece u sportskom jedrenju, saradnja sa klubovima i savezima iz zemlje i inostranstva, kao i nesebična podrška sponzora, prijatelja i članova kluba, ovo respektabilno takmičenje su dovele do nivoa prestižne regate koja već godinama predstavlja evropsku metropolu – Beograd, i stvorile uslove i atmosferu doslednu takvog dešavanja. Budite i vi deo ovog uzbudljivog zamajca jedrenja u našem glavnom gradu!

Milan Gučić

Prema zvaničnom raspisu regate, start navigacione trke je zakazan za podne, 25. juna na četvrtom kilometru rečnog toka Save, ispod mosta na Adi. Regatni kurs u idealnim vremenskim uslovima vodi oko Ade Međice. Učestvovaće najbolje posade Srbije u jedrilicama klase Cruiser i Micro Cruiser kojima će se pridružiti i inostrani takmičari.

Nakon završetka trke uslediće proglašenje pobednika, dodela trofeja i medalja najboljim posadama, uz kvalitetno druženje u dobroj atmosferi.

Prijave za regatu se vrše putem e-mail adrese [email protected] ili lično u prostorijama Jedriličarskog Kluba „ADA“ (Ada Ciganlija bb, Beograd, Srbija). Sve eventualne izmene će biti objavljene na tabli za obaveštenja u prostorijama Jedriličarskog kluba „ADA“ na dan održavanja trke.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

KORONA VIRUS COVID-19 U SRBIJI – AKTUELNO STANJE – Beograduživo.rs

Read Next

Budući NBA as potvrdio: Igraću za Italiju! – Sportklub