Titmus srušila Ledecki, traje dominacija Pitija – Sportklub

Ariarna Titmus na 400 slobodno, Adam Piti na 100 prsno i Megi Meknil na 100 delfin osvojili su zlatne medalje tokom drugog dana finala na plivačkom takmičenju u Tokiju.

Junakinja dana je Australijanka Titmus, koja je sa trona skinula Amerikanku Kejti Ledecki. Odradila je taktički savršenu trku. Sve vreme je bila iza Ledecki ne puštajući je da se odvoji. Pojačala je u poslednjih 100 metara i dobila veliku rivalku.

povezane vesti

Ahmed Hafnaui

Oboren prvi svetski rekord, senzacionalan Hafnaui

Štopericu je zaustavila na 3:56,69. To je najbolje ostvarenje u istoriji Okeanije i samo 23 sekunde sporije od svetskog rekorda Ledecki. Kejti je trku završila sa rezultatom 3:57,36. U senci njihove borbe, bronzu je prigrlila Kineskinja Li Bingđi (4:01,08).

Nastavlja se dominacija Adama Pitija na 100 prsno. Sjajni Englez je odbranio tron iz Rija. Vodio je od početka do kraja trke. Štopericu je zaustavio na 57,37, što je najbolje ostvarenje u svetu ove godine.

Od 2014. godine Piti je nepobediv na velikim takmičenjima u ovoj disciplini. Ovo je ujedno prvo zlato za Veliku Britaniju na najvećoj smotri svetskog sporta u Tokiju.

Drugo mesto osvojio je odlični Holanđanin Arno Kaminga sa 58,00, a na najnižu stepenicu postolja popeo se 22-godišnji Italijan Nikolo Martinengi, koji je do cilja stigao za 58,33.

Svetskoj titulu na 100 delfin, Margaret Mekneil je pridodala i olimpijsko zlato u istoj disciplini. Devojka rođena u Kini pre 21 godinu, donela je najsjajnije odličje Kanadi. U izuzetno uzbduljivom finalu slavila je sa vremenom 55,59, što je rekord Severne Amerike. Bila je na 11 stotinki od granice snova, koju drži Sara Sjostrom.

Samo pet stotinki iza Mekneil stigla je Kineskinja Jufei Žang, dok je sa 55,72 i rekordom Okeanije bronza završila oko vrata Australijanke Eme Mekion. Bila je za stotinku brža od američke tinejdžerke Tori Huske. Sjostrom je bila sedma sa za nju skromnih 56,91.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

JOŠ JEDNA NEZGODA U BORČI – KAMION PROŠAO KROZ CRVENO, UDARIO U AUTO, VOZAČ POBEGAO – Beograduživo.rs

Read Next

Koreja se borila, Španija zabeležila pobedu na startu OI – Sportklub