• December 4, 2023

Tite: Sve je isto, nedostaje samo Kostarika – Sportklub

Fudbalska reprezentacija Srbije igraće na Svetskom prvenstvu u Kataru protiv Brazila, Švajcarske i Kameruna.

Na prethodnom Mundijalu koji je održan u Rusiji Srbija je imala dva od tri rivala sa kojima će se nadmetati i u Kataru – Brazil i Švajcarsku.

Žrebom je odlučeno da se reprezentacija Srbije i četiri godine nakon Svetskog prvenstva u Rusiji na planetarnoj smotri ponovo sretne sa Brazilom i Švajcarskom. Grupa G dopunjena je Kamerunom i opšti utisak je da je jedna od jačih na predstojećem turniru u Kataru. Selektor brazilske reprezentacije Tite izneo je prve utiske i istakao da njegove izabranike čeka težak zadatak.

Selektor reprezentacije Brazila Tite izneo je prve utiske nakon žreba i ocenio da njegov tim čeka težak zadatak.

Tite je podsetio da su Švajcarska i Srbija direktno obezbedile plasman na Mundijal i ostavile Italiju i Portugaliju u baražu.

Podsetio je da su Švajcarska i Srbija prošli direktno na Mundijal ispred selekcija poput prvaka Evrope Italije i Portugalije. Orlovi su u Lisabonu i eliminisali četu Fernanda Santoša i bukirali kartu za Svetski kup.

„Pričamo o selekcijama koje su eliminisale Italiju i Portugaliju, Švajcarskoj i Srbiji. Tu je i Kamerun kao jedna od najboljih afričkih selekcija. Moramo da napredujemo, da se konsolidujemo i radimo naporno da bi im izašli na crtu kako valja“, rekao je selektor Brazila.

Smatra da njegovoj selekciji nije pala „grupa smrti“.

„Ni smrti ni života, svaki protivnik je težak na svoj način. Portugalija ima grupu sa Urugvajem, Južnom Korejom i Ganom“, dodaje Tite.

Po okončanju žreba put mu se ukrstio sa srpskim selektorom Draganom Stojkovićem, pa se našalio.

„Sve je isto, samo nedostaje Kostarika“, ističe Tite.

Posebnu pažnju posvetio je Švajcarcima.

„Gledao sam jednu njihovu utakmicu, igrali su odmah posle nas u kvalifikacijama. Bilo je to protiv Italije. Poveli su 1:0, bili blizu da dupliraju prednost i na kraju se zadovoljili remijem. Bila je to utakmica veoma visokog nivoa, ranga Svetskog prvenstva i taj nivo moramo da dostignemo“, zaključuje brazilski selektor Tite.

Srbija Mundijal otvara 24. novembra protiv Brazila, četiri dana kasnije sledi meč sa Kamerunom, a u poslednjem kolu će Orlovi odmeriti snage sa Švajcarskom (1. decembar).

Mundijal počinje 21. novembra.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Mojes: Deklan Rajs vredi više od 150 miliona funti – Sportklub

Read Next

Ovo su savršene nove serije za svaki tip ličnosti: Otkrijte koja je vaša! – WANNABE MAGAZINE