Tipični razlozi za raskid i njihovo stvarno značenje – WANNABE MAGAZINE

Kad vam je stvarno stalo do nekog, onda vam nije teško sve ono što je bilo teško i neizvodljivo sa nekim drugim. Neuspeh u vezama uglavnom ima veze sa nedostatkom dubokih osećanja – neko ko vama nije bio dobar partner, biće sjajan sa nekim drugim, bolna je istina. Kao što ćete i vi biti najbolji i najnežniji partner nekome, do koga vam je stvarno stalo. Ta razlika vam bude jasna tek onda kad se nađete u toj situaciji. Sve prekinute veze nisu vaš neuspeh, iako se tako osećate – u njima jednostavno nije bilo onog pravog, organskog veziva, koje spaja dve duše i drži ih zajedno. Ovo su tri tipična i najpoznatija razloga za raskid i njihovo pravo značenje.

Nije do tebe, do mene je

Zvuči istinito, a i pomalo herojski – druga osoba preuzima na sebe odgovornost za neuspeh odnosa, za prekid i pokušava da ga učini manje bolnim za vas, da vas zaštiti. Lep pokušaj, ali ništa ne objašnjava i ostavlja vas zapitane – šta ste još mogli da učinite. Ali, ono što ovakva izjava stvarno znači, jeste da vas druga osoba ne voli toliko koliko bi mogla i koliko je potrebno da bi se stvarno potrudila. Ona verovatno ima najbolje mišljenje o vama, ali to prosto nije dovoljno. Žao joj je i to je sve. 

Ne mogu sada da budem u ozbiljnoj vezi, moram da se fokusiram na karijeru

Stavljanje svojih snova i ciljeva na prvo mesto je sasvim ispravno i ovo zvuči kao vrlo razuman razlog za raskid. Ali, on nije istinit, čim je toliko razuman. Da su osećanja vruća i snažna, našlo bi se vremena. Čovek ne mora (a i ne može) da isključi ostale oblasti života, da bi se posvetio karijeri. Niko ne gradi karijeru sedam dana u nedelji, 24 sata dnevno. Da se sutra, u životu te osobe kojoj je karijera tako važna, pojavi neko ko će je duboko dotaći i osvojiti njeno srce, ona ne bi shvatala taj odnos kao smetnju, već kao podsticaj. 

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Uhapšen rezervni kvoterbek Sihoksa – Sportklub

Read Next

Pripremite svoje plejliste, jer je ovih 9 popularnih muzičara najavilo nove albume u ovoj godini – WANNABE MAGAZINE