Temeljan odmor – osnova produktivnosti

Da li ste i vi stalno na granici da sagorite od napora i stresa? Osećate se razapeto, rastegnuto, razbacano na milion strana, ne možete sve svoje obaveze ni da držite u glavi, ni da ispunjavate onako kako ste planirali, raspored vam je uvek pretrpan, a vi hvatate dah i kad pričate o tome šta sve (još) treba da uradite danas? Užasno ste produktivni – sa naglaskom na „užasno“. Ali možda je najproduktivnija stvar koju možete učniti za sebe u ovom momentu – temeljan, dubok, beskompromisan odmor. 

Od svega. 

Ako vam je potreban odmor od sebe i svojih osećanja, strahova, anksioznosti, od osećaja da ste stalno u grču pred onim što dolazi, a na šta ne možete da utičete, iako pokušavate iz petnih žila – moguće je i to. Možete se odmoriti i od sebe, iako morate sa sobom otići na taj odmor. 


Odlazak na neko egzotično, ili barem lepo mesto sa nekom vodom u kojoj možete plivati, ili se barem u njoj potopiti (ne potcenjujte rečicu u selu vašeg detinjstva), dobra je ideja, ali odlazak nije neophodan za odmor. Naročito ukoliko vas dodatno stresira organizacija putovanja, pakovanje, novac i ograničeno vreme boravka, koje istekne baš onda kad ste se adaptirali, počeli da se osećate dobro i kad biste mogli tako bar još mesec dana. 

Veliki je izazov odmoriti se, a ne otići nigde. Jer, šta radimo, kad uzmemo odmor, a ne otputujemo? Krečimo. Hoblujemo parket. Rušimo šupu. Betoniramo dvorište. Renoviramo. Ukratko, rmbamo. Ali, znate šta? Možete ostati na odmoru, u svom gradu, u svom stanu i zaista se odmoriti. Tako što ćete lenstvovati, onako kao u svojim tajnim snovima. Otići ćete do prodavnice (svakog trećeg dana), odgledaćete filmove i serije koje niste stigli da gledate, izležavaćete se, tuširati da se rashladite i po pet puta dnevno i ići goli po kući. Ako imate ukućane kojima vaša razgaćenost i lenstvovanje smetaju, to je njihov problem, neka vas podnesu desetak dana i neka rade sve što vi ne radite. Neka vam pomognu da se odmorite, zaslužili ste. 

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Jednodelni kupaći kostimi su must-have ovog leta – a evo najatraktivnijih modela koje smo pronašli

Read Next

Bez osveženja u dogledno vreme, ovo će biti jedno od najtoplijih leta