Tebas: Strast navijača u Engleskoj bila je ključna – Sportklub

“Strast navijača u Engleskoj bila je ključna u pobedi protiv Superlige”, rekao je predsednik Primere Havijer Tebas.

Prvi čovek La Lige ocenio je da su engleski navijači zaslužni za pobedu fudbala nad Superligom i pohlepom pojedinih vlasnika klubova.

Tebas je među krivce svrstao američke vlasnike klubova poput Džoela Glejzera i Džona Henrija, ali i predsednika Reala Florentina Pereza.

Dok Perez i dalje tvrdi da je ideja Superlige živa, Tebas se zahvalio navijačima u Engleskoj.

„Čekali smo da se ovo dogodi 25 godina. A onda kada se dogodilo, sve je srušeno za samo 48 sati. Istopilo se kao kašičica šećera u vrućoj vodi. Ne želim da kažem da su klubovi Premijer lige bili prisiljeni da se pridruže ovoj ideji, ali rečeno im je da su mnogi pre njih već pristali i da će svi potpisati pristup. Ali, engleski klubovi su se odmah povukli zbog toga što su se navijači i političari umešali“, rekao je Tebas.

„Neki engleski klubovi su me iznenadili, ali ne i Mančester junajted na primer jer svi znamo da je njihov vlasnik deo NFL. Američki vlasnici imaju drugačiji koncept i shvatanje sporta i osećaju da sistem takmičenja mora u potpunosti da bude zatvoren kako bi zaradili više novca. Ali, to je američki, ne evropski stil. Oni koji su bili najviše iznenađeni uputili su izvinjenje“, nastavio je Tebas.

„Nisu znali kakav će biti stav navijala ili Vlade. U Engleskoj navijači imaju veoma jaka osećanja za klubove za koje navijaju. Pokazali su to i to je odmah napravilo razliku“, zaključio je Tebas.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

Barsa preživela, sa 1:1 u Sankt Peterburg – Sportklub

Read Next

Autogol Lena za pobedu Karamela na Emirejtsu – Sportklub