Sydney Sweeney je nova Jane Fonda – filmska seks ikona Barbarella – WANNABE MAGAZINE

Sydney Sweeney, glumica slavna po serijama Euphoria i The White Lotus, pronašla je još jedan projekat (u kom će glumiti i koji će producirati), a to je film Barbarella, rimejk originalnog kultnog SF ostvarenja iz 1968. godine, u kom je glavnu ulogu tumačila Jane Fonda. Film je trenutno u početnim fazama razvoja, pa još nisu poznati režiser, scenarista i drugi producenti. 

Sydney je ove navode potvrdila na svom Instagram profilu, kad je podelila originalni filmski poster iz 1968, napisavši: Vreme je da spasimo univerzum.

Zasnovana na stripu francuskog pisca i ilustratora Jean-Claudea Forseta, originalna filmska Barbarella prikazuje avanture heroine koja putuje kroz svemir. Ona je predstavnica Vlade Ujedinjene Zemlje, koja je poslata da pronađe naučnika Duranda Duranda, koji je kreirao oružje toliko snažno da može uništiti celokupno čovečanstvo. Režiser Roger Vadim, slavan po kemp ostvarenjima sa erotskim elementima, prvo se za glavnu ulogu mislio između Brigitte Bardot i Sophie Loren. Ipak se odlučio za Jane Fondu – i nije se pokajao. Odmah po premijeri, Fonda je postala seks ikona, jer je, pored toga što je oduvek bila izrazito zgodna, u filmu nosila revolucionarne, provokativne kostime koji danas važe za istorijske modne trenutke pop kulture. 

Pročitajte i ovo: Luckiest Girl Alive – inovativno preplitanje prošlosti i sadašnjosti

Barbarella je bila posebno popularna u Velikoj Britaniji, gde je zaradila toliko novca da je postala drugi finansijski najuspešniji film godine. Savremeni filmski kritičari su hvalili vizuale i kinematografiju ostvarenja, ali ne i narativ, koji su ocenili kao slab nakon samo nekoliko prvih scena. Iako je u toku godina bilo u planu da se naprave nastavci, rimejkovi i druge adaptacije, ništa nije urodilo plodom – do sada. 

[embedded content]

[embedded content]

Barbarella će biti novi projekat studija Sony Pictures, sa kojim Sydney Sweeney već sarađuje, budući da trenutno snima superherojski film Madame Web, smešten u Spider-Man univerzumu, a koji prikazuje životnu priču vidovnjakinje Madame Web, čije joj sposobnosti pomažu da vidi unutar “sveta pauka”. Dakota Johnson igra titularnu ulogu, dok su Sydney, Emma Roberts i drugi angažovani u još uvek neotkrivenim ulogama.

Kao što smo napomenuli, dvadesetpetogodišnju Sydney su HBO serije Euphoria i The White Lotus katapultirale među svetske zvezde. Briljirala je kao Cassie Howard – slatka, popularna devojka koja uživa u klizanju i Lexina starija sestra. Budući da se od ranog uzasta suočavala sa objektivizacijom, kao i sa nedostatkom oca (koji je napustio njenu porodicu), Cassie čezne za tim da se dopadne momcima. Imala je više veza koje su se užasno završile – širenjem njenih pornografskih snimaka. 

Kao Olivia Mossbacher u prvoj sezoni The White Lotus izazivala nam je grčeve koliko je bila neprijatna i zlobna, kao ćerka imućne porodice koja odlazi na zajednički odmor u rajsko odmaralište. Sa svakim danom, sve veća senka se nadvija nad sve goste koji se, na prvi pogled, čine savršenim. Istina je daleko od predstavljenog, jer neprestano isplivavaju mračne tajne, a Olivia dodatno tome doprinosi u raznim teskobnim situacijama.

Sydney Sweeney je za obe uloge bila nominovana za nagradu Emmy. 

Pročitajte i ovo: Filmovi koje nestrpljivo iščekujemo do kraja 2022.

Naslovna fotografija: instagram.com/sydneybsweeney

Dušan Veselinović

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Smart o Embidu: Mogao sam da mu razbijem glavu… – Sportklub

Read Next

Napuštanje posla – čemu vas uči rizik oslobađanja