Sviđa vam se gotivan video na TikToku? Evo kako da ga preuzmete na svoj telefon!

Mnoge aplikacije, uključujući Facebook, Twitter i Instagram, ne dozvoljavaju korisnicima da preuzimu video zapise direktno iz aplikacije. Za preuzimanje je obično potrebna nezavisna aplikacija ili snimač ekrana, što je nezgodno i može dovesti do gubitka kvaliteta.

TikTok, međutim, korisnicima olakšava preuzimanje video zapisa – čak i ako nisu njihovi. Osim ako korisnik izričito nije blokirao preuzimanje na svom nalogu.

Ne morate čak ni da imate TikTok nalog da biste sačuvali video zapise na svoj iPhone ili Android telefon, mada ćete očigledno želeti da se prijavite ako pokušavate da preuzmete svoje video zapise, a prethodno ste blokirali ostalim korisnicima da čuvaju vaše video snimke.

Da biste preuzeli neki snimak, prvo potražite korisnika čiji video želite da sačuvate. Za svoj video, jednostavno idite na listu video zapisa na svom profilu. Jednom kada pronađete video koji želite, dve su stvari koje možete da uradite.

Lakši način

  • Pritisnite i zadržite sredinu ekrana,
  • Iz opcija koje se pojave izaberete Save video,
  • Video će se preuzeti u podrazumevanu aplikaciju za fotografije vašeg telefona (Photos na iOS-u, Google Photos na Androidu).
TikTok, aplikacija, telefon

Foto: Unsplash

Duži put

  • Dodirnite ikonicu za deljenje (strelicu),
  • Izaberite Save video iz drugog reda opcija koje se pojavljuju na dnu ekrana,
  • Video će se opet preuzeti u podrazumevanu aplikaciju za fotografije telefona.

Zaobilaženje blokiranih preuzimanja

Ako ne vidite opciju Save video ni u jednom od dva navedena metoda, znači da je korisnik posebno blokirao preuzimanje video zapisa od strane drugih korisnika. U tom slučaju ne postoji način za preuzimanje video zapisa bez upotrebe nezavisne aplikacije.

Za Android možete da koristite “Video Downloader For TikTok” iz Google Play prodavnice. Za iPhone postoji prečica “TikTok Downloader” (potrebna je aplikacija Prečice). Obe vam omogućavaju da sačuvate video zapise korisnika koji blokiraju preuzimanje. Ipak, imajte na umu da ih korisnik blokira sa razlogom.

TikTok, WeChat, kompanija, aplikacija, telefon, logo

Foto: Tanjug/AP

Ako ste zabrinuti zbog toga što korisnici preuzimaju vaše video zapise, čak i kada su preuzimanja blokirana, jedina opcija je da svoj nalog učinite privatnim tako da samo prihvaćeni prijatelji mogu da pristupe vašim video zapisima. Možete i pojedinačne video snimke da učinite privatnim ako ne želite da sakrijete ceo svoj nalog od javnosti.

(Telegraf.rs/Pametnitelefoni.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Admin

Read Previous

Možda nije hi-tech, ali je ovaj lik zaista pravi majstor svog zanata

Read Next

Zorica Marković: Non-stop psujem i nema šanse da prestanem