• January 23, 2022

Svi u napad, ‘ajmo, ‘ajde! Ovo je sastav Srbije, Piksi udara na Potugalce svim silama

Portugal Srbija sastav, 14. novembar

Ilustracija: Nikola Jovanović

Fudbalska reprezentacija Srbije igra u Portugaliji odlučujući meč u kvalifikacijama za direktan prolaz na Mundijal (nedelja, 20.45 časova). “Orlovima” za taj cilj igra samo pobeda, a selektor Dragan Stojković Piksi je tako i pristupio zadatku u Lisabonu shodno tome da će na teren izvesti krajnje ofanzivu postavu.

Ako šta nije očekivano, onda je to momenat prinudne opcije. Matija Nastastić neće moći da nastupi zbog povrede, pa će ga na poziciji centralnog defanzivca odmeniti Miloš Veljković u trojnoj štoperskoj liniji. Strahinja Pavlović i Nikola Milenković kompletiraju bedem pred golmanom.

Očekuje se start Predraga Rajkovića među stativama, dok će bekovi više biti krila sa limitiranim zadacima u odbrani.

Po bokovima će delovi Filip Kostić i Nemanja Radonjić, dva prilično ubojita igrača i opasna po protivnički gol. Njihova vrhunska ofanziva biće praćena nešto slabijom reakcijom pozadi, pa će tu morati da skupljaju dva zadnja vezna – Sergej Milinković Savić i Nemanja Gudelj.

Rizik je prisutan, ali je opravdan. Tako će, takođe, Semedo i Kanselo, ultra ofanzivni bekovi Portugalaca morati da razmišljaju i o defanzivi, što nisu navikli u svojim klubovima, ali ni u nacionalnim operacijama.

Šef operacija među “orlovima”, po navici, biće Dušan Tadić koji će distribuirati loptu i pronalaziti pasove za Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića. Napadački potencijal srpske selekcije odavno nije bio ovako veliki, a sastav izgleda prilično kompaktno za zadatak koji sledi.

Video: Piksi nema nijednu dilemu za Portugalce: Znam sastav koji će početi odlučujući meč u Lisabonu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Admin

Read Previous

“Sofija, zatvori manekenske nogice na 2-3 dana da Luka zagrmi u Lisabonu”

Read Next

EVO KAKO DO SUPER NAGRADA – UKLJUČI SE U WEEKLY MADNESS! – Beograduživo.rs