• January 25, 2022

Sve što smo saznali iz prve epizode nastavka serije Sex and the City – WANNABE MAGAZINE

Danas je veoma teško sakriti se od spoilera na internetu. Svima nam je dobro poznato skrivanje sa društvenih mreža nakon što na HBO-u premijerno izađe nova epizoda serije Game of Thrones. U istom je maniru prošao i vikend – krili smo se od interneta i ljudi koji su prebrzo odgledali novu epizodu nastavka serije Sex and the City, sada pod nazivom And Just Like That…, i nisu uspeli da sakriju svoje oduševljenje ili da, prosto, svoje mišljenje zadrže za sebe. Verujem da je nemoguće da ste do sada ostali neupućeni, ali ukoliko ste zaista uspeli da izbegnete sve spoilere, potrudićemo se da u ovom tekstu iznesemo samo neka generalna zapažanja (osim činjenice da Samanthe nema) nakon odgledane prve epizode.

Remake – more like don’t make

Mnoge kultne serije 90-ih i 2000-ih su se u poslednje vreme vrtele na malim ekranima, ako ne u originalnoj postavi, onda u nešto izmenjenoj. Čini mi se da je poenta bila da se iznova uključimo u živote junaka koje smo verno gledali i ludo voleli kada su se po prvi put pojavili. Međutim, činjenica je da nijedan reboot neće moći da izmami ista osećanja koja smo imali dok smo prvi put gledali određenu seriju.

Friends je možda savršen primer ove moje teorije. Čak su i poslednje dve sezone bile veoma isforsirane, ne znam tačno iz kog razloga, ali je serija komotno mogla da se završi, što se mene tiče, odmah nakon Monicinog i Chandlerovog venčanja. Šta se, zaboga, desilo, sa ljudima čija je ideja bila da se napravi specijal u kome će nam neko opet postavljati isto pitanje – jesu li Rachel i Ross zapravo bili “on a break”.

Ista priča je i sa serijom Sex and the City, odnosno And Just Like That… Zašto bi iko, pri svom svom zdravom razumu, poželeo opet da gleda iste junake koji su, kako izgleda, prespavali poslednjih 20 godina. Ne kažem da ove serije treba potpuno da se izbrišu iz kategorije naših omiljenih, ali baš iz tog razloga su nam i omiljene – jer prikazuju autentičnost određenog vremenskog perioda, i više neće uspeti da dostignu taj nivo poistovećenosti sa publikom, jer veoma je prosto – vremena se menjaju.

Samantha je napustila Manolo Blahnik društvo

Samantha je zasigurno bila junakinja koja je ujedinila žene onda kada im je to bilo veoma potrebno. Niko ne demantuje da je serija Sex and the City zaslužna za oslobađanje ženske seksualnosti i za činjenicu da je krajem 90-ih rušila tabue, postavljajući temelj narednim generacijama junakinja koje će biti “nova četvorka”. Tako je epika iz serija Girls stupila na scenu i ponosno nosila krunu koju je nasledila od prvih HBO-ovih devojaka.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Stvari o kojima i dalje brinete (i verovatno nećete prestati) – WANNABE MAGAZINE

Read Next

Zima i pre početka pokazala svoju ćud, direktor RHMZ-a otkriva kakvo će vreme biti za Novu godinu