Suptilne promene mišljenja – koje će vam promeniti život

Verovatno ste se mnogo puta uverili da je sve u vašoj glavi i da vaš um ima moć da utiče na vašu stvarnost. Ako verujete da vam nešto pomaže, vrlo brzo osetite pozitivne efekte, ako se plašite, verovatno vam se strahovi često ostvaruju. Vaša uverenja su moćna, zato zapitajte sebe – šta mislite o životu? U šta verujete? Da li vas ta uverenja usmeravaju ka rastu i razvoju, ili ste zaglavljeni u začaranom krugu samosažaljenja i poraza?

Ukoliko ste zaustavljeni i nezadovoljni, vreme je da razbijete taj začarani krug i da neka uverenja promenite, kako biste sebi dozvolili napredak, uspeh i zadovoljstvo. Osećate otpor pri samom pomenu promene? Ne brinite, ne morate ništa radikalno preseći ili započeti, predlažemo vam suptilne korekcije u razmišljanju i perspekitvi, koje će napraviti veliku razliku. 

Gledajte na životne stresove kao na blagoslov

Život vam stalno nudi prilike da bolje razumete sebe i bolje podesite svoj um – svakog dana vam se dešavaju stvari zbog kojih se možete iznervirati, koje vam mogu pokvariti raspoloženje, zabrinuti vas i uplašiti. Stigne račun, viši od uobičajenog. Kazna za parkiranje. Kad najzad rešite da nešto kupite, toga više nema, ili je završeno sniženje (ili ste požurili da nešto kupite, a sutradan ste otkrili da ste tu istu stvar mogli nabaviti upola jeftinije, da ste sačekali jedan dan) – takve sitnice se stalno dešavaju. One su deo svakodnevice i računi se neće smanjiti ako vi budete pozitivni, niti će kazne prestati da stižu, ako vam vreme za parkiranje istekne, i dalje ćete promašivati sniženja – radi se samo o tome kako gledate na te stvari. Kako usmeravate svoju energiju, odnosno, da li je trošite u besmislenom gnevu, nervozi, frustraciji, ili uspevate da ostanete neuznemireni. Vidite, živite u uslovima koji obezbeđuju ogromne prednosti – imate struju i vodu (i internet), vozite automobil, možete sebi da kupite nešto što vam se sviđa, ne čekajući da bude na sniženju.  Uz prednosti idu i zahtevi – možete odabrati neke druge, možete živeti u šumi, ložiti vatru i donositi vodu sa izvora i uzgajati svoju hranu. Nekome se ove prednosti prirodnog života čine neprocenjivima i spremni su na sve zahteve (koji idu uz njih) i na promenu načina života. Da li su oni srećniji i zadovoljniji od vas, jer ne plaćaju račune? Možda jesu, jer im težak rad i zavisnost od prirode, vremenskih uslova i godišnjeg doba ne predstavljaju preveliku cenu za ono što dobijaju od života u bliskoj vezi sa prirodom. Možda i vi dobijate onoliko koliko plaćate, odnosno, cena pogodnosti vašeg načina života (i kad nije izražena novcem) je sasvim adekvatna i prihvatljiva. 

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Svet bajkovitog minimalizma, u novoj kolekciji Dragane Ognjenović – premijerno na SHOP by WANNABE

Read Next

Nakon kratkog predaha vraćaju se vreli dani, drugog dana vikenda do 37 stepeni