Sud naredio: Fjuri – Vajlder pre 15. septembra – Sportklub

Više nema dileme, gledaćemo treći meč Tajsona Fjurija i Deonteja Vajldera. To je odluka suda.

U revanš meču koji su imala dvojica velikih rivala, Tajson Fjuri je osvojio WBC titulu u teškoj kategoriji u direktnom meču sa Deontejem Vajlderom u februaru 2020. godine.

I tada je rečeno da će biti i treće borbe, ali je ona konstantno odlagana zbog pandemije koronavirusa pa je Fjuri potražio alternativu. Tako je počelo da se priča o meču Fjurija i Entonija Džošue koji je na kraju zakazan za 14. avgust ove godine. Sada je taj meč pod znakom pitanja.

Fjuri je na kraju odlučio da odustane od treće borbe, ali Vajlder nije i ceo slučaj je dospeo na sud.

U ponedeljak je sud u Sjedinjenim Američkim Državama doneo odluku u kojoj se kaže da Vajlder ima pravo da se suoči sa Fjurijem i treći put i da ta borba mora da bude održana pre 15. septembra i pre eventualne borbe Fjuri – Džošua.

Vajlderov tim tvrdio je da Fjuri prema ugovoru ima obavezu da i treći put uđe u ring i da se to nije promenilo nakon odlaganja iz 2020.

Fjuri je, sa druge strane, tvrdio da se obaveza ne odnosi na 2021. godinu i to je bio razlog za odustajanje i zakazivanje borbe sa Džošuom.

Pred sudijom Danijelom Vajnstajnom obavljena je medijacija i on je doneo odluku da meč mora da bude održan i da to mora da se dogodi pre 15. septembra što je poslednji rok za treću borbu.

Odluka dolazi nepuna 24 sata nakon što je Fjuri potvrdio da je sve dogovoreno za borbu sa Džošuom u Saudijskoj Arabiji.

Odluka suda ne znači i da će meč Fjuri – Džošua automatski biti otkazan i da ne može da bude održan po sadašnjem planu.

Različiti scenariji su mogući pa čak i onaj u kome će Vajlderu biti ponuđen novac da dozvoli da meč Fjuri-Džošua bude održan.

Uskoro opširnije…

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

Problem za Atletiko: Stefan Savić ne igra u poslednjem kolu – Sportklub

Read Next

U znak podrške LGBT+ pravima, IKEA Srbija podigla zastavu duginih boja i pokrenula kampanju „Ljubav živi i izvan četiri zida” – WANNABE MAGAZINE