Style guide: Kako da nosite blejzer kao Francuskinje

Ako redovno pratite naše modne izveštaje, onda sigurno znate da smo vam već preporučivali kako da se oblačite kao Francuskinje. French girl estetika gotovo nikada ne izlazi iz mode, i zbog toga smo danas odlučili da idemo još dublje, i damo vam detaljnije predloge kako da nosite jedan specifičen komad – blejzere.

Naravno, blejzeri nisu nošeni samo od strane Francuskinja, već predstavljaju integralni komad gotovo svakog garderobera, ali se smatra da one imaju poseban afinitet baš prema ovom komadu odeće. Ne krivimo ih zbog toga… Blejzeri su i naš omiljeni komad. Pa, verovatno ste se već zapitali kako to one čine, tako da vas nećemo više mnogo zadržavati – pogledajte šta smo za vas izdvojili.

Classic look: Prugasta majica + farmerke

Majica na pruge se smatra i jednim od klišea francuskog stila, ali je ovo komad koji se kod njih često i nosi, posebno u kombinaciji sa retro farmerkama koje su malo šire. Naravno, preko toga ide i blejzer kao najvažniji deo autfita. Sa bootcut farmerkama i prugastom majicom generalno ne možete da pogrešite, čak i kada ne želite da kanališete vašu unutrašnju Francuskinju.

Date look: haljina ispod blejzera

Dobra stvar kod blejzera je što vašem autfitu uvek doprinese nivo sofisticiranosti. Možda do sada niste bili sigurni da li je previše da preko haljine nosite blejzer, ali smo mi tu da vas inspirišemo. Nemojte se plašiti da eksperimentišete, jer nikad ne znate šta će baš na vama izgledati dobro.

Pročitajte i ovo: 10 trendova koje Francuskinje nose ove jeseni

Monochrome cream: sve u tonu

Monohromatski autfiti nisu u trendu samo ove jeseni, i nisu u trendu samo kod Francuskinja, jer znamo da sve naše skandi-blogerke već obožavaju takav izgled. Najbolji primeri za ovakve autfite su bež blejzer, krem pantalone i vaša omiljena torba kao kontrast. S obzirom na to da je sve prisutnije hladno vreme, možete ispod obući i rolku.

Alt girl: midi-suknja i patike/čizme

Možda vam do sada nije palo na pamet da midi-suknje i blejzer mogu da čine savršenu kombinaciju, ali smo otkrili da je ipak tako. Ova kombinacija može da izgleda veoma šik, tako da vam predlažemo da je što pre probate. Za chunky čizme sigurno već znate da su u poslednjih nekoliko godina u trendu, pa je vreme da uskočite u taj trend, ako već niste. Ako ste ljubitelj malo jednostavnijih autfita, dobre stare starke su uvek odlična opcija.

 Blejzer + šorts

Francuskinje su poznate po tome što često kombinuju svoju letnju i zimsku odeću. Bilo da volite teksas šortseve ili druge materijale, uparivanje sa blejzerom će vam dati pravi cool girl look. Znamo da je hladno vreme sve prisutnije kod nas, tako da ako niste još spremni da eksperimentišete na ovaj način tokom jeseni, sačuvajte ovaj look za proleće.

Blejzer uz duboke čizme

Kada pomislimo na jesen, prva stvar koja nam pada na pamet su duboke čizme. Zbog toga smo hteli da vidimo da li i Francuskinje vole da iznesu taj look, i nismo bili razočarani. Mada, moramo da priznamo da nam je bilo malo hladno samo dok smo gledali u fotografije, jer su nosile veoma kratke suknje i šortseve.

Pročitajte iovo: 6 načina da stilizujete helanke ove jeseni

Rolka i komplet

Znamo da formalni kompleti nekad umeju da budu veoma skupi, ali vam preporučujemo da u njih investirate jer su to bezvremenski komadi koje ćete moći uvek da nosite (i plus vam daju francuski šik izgled).

Naslovna fotografija: instagram.com/annelauremais

Nenad Grubanoski

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Nokauter Drejmond: S***e je što je snimak procureo – Sportklub

Read Next

Zašto vam kasni menstruacija (a niste trudni)?