• January 25, 2022

Stvari za koje sebi treba da odate priznanje na kraju godine

Umesto donošenja novogodišnjih odluka, svečanog zaklinjanja na nove početke (kao da vam nije dosta prtiska i napora), pogledajte unazad i odajte sebi priznanje za sve kroz šta ste prošli tokom godine. Proslavite svoje uspehe, svoje preživljavanje, svoj stoicizam, svoje uvide i brojna postignuća na koja niste ni stigli da obratite pažnju. Predlažemo vam listu stvari zbog kojih treba sebi da odate priznanje…

Bol kroz koju ste prošli 

Male i velike krize, padovi, gubici, emotivna, psihička, telesna bol – proživeli ste mnogo toga i verovatno još uvek proživljavate. Kroz neke stvari ste prošli, neke još uvek procesuirate – proći ćete i kroz to. Bol je deo bogatstva života i to što ste rizikovali i upustili se u pojedina iskustva uprkos svesti da će vam doneti i bol, velika je stvar. Preživeli ste bol, preživljavaćete i dalje. Recite sebi „svaka mi čast“ i „bravo za mene“ i osećajte se posebno, moćno, snažno, hrabro. Rispekt. 

Snaga i oslonac koje ste pružili drugima 

Koliko puta ste bili glas razuma, rame za plakanje, jedini sabrani i delotvorni, dok svi oko vas gube glavu, podležu osećanjima i paniče? Ne uzimajte svoju stabilnost zdravo za gotovo, vrednujte je. Osetite je. Imali ste časnu ulogu i bili ste na visini zadatka, više puta. 

Kada ste dozvolili sebi da se slomite i oslonite na drugu osobu

Bili ste hrabri i pokazali ste ranjivost, vapili ste za utehom i podrškom i dobili ste je – možda ste se osećali postiđeno, ali i neizmerno zahvalno. Neko vam se našao kada je bilo potrebno, niste bili sami. Da niste priznali sebi da ne želite sami da prolazite kroz nešto i da vam je potrebna uteha i podrška, ne biste je ni dobili. To je veliko postignuće! Odajte sebi zaluženo priznanje. 

Izdržali ste još jednu godinu na poslu 

Radite jer morate od nečeg da živite, jer drugi zavise od vas i uspevate da radite dobro i postižete rezultate. Ne volite svoj posao, ali volite da radite, vredni ste i kompetentni. To nije najbolje što možete, nije posao koji angažuje sve vaše sposobnosti i potencijale, ali ste na visini zadatka i držite nivo. Zar to nije dostojno svake pohvale i ponosa? 

Davanje drugih šansi 

Više puta ste oprostili sebi i drugima, pružili ste drugu (treću, petu) šansu, niste odustali, niste se obeshrabrili, niste slušali uvređeni ego, nego ste poštovali svoja osećanja. Možda ste prošli kroz paklena iskustva zbog toga, ali bili ste i ostali velikodušni, otvorenog uma i srca. Za to se ne dodeljuje ordenje, a i te kako bi trebalo. Napravite sebi „Orden časti druge šanse“ i okačite ga na vidno mesto. 

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

U pet do ponoć: Odložen meč Junajteda i Brentforda – Sportklub

Read Next

Novogodišnja dekoracija koju ćete poželeti da rekreirate kod kuće