Stvari koje shvatiš o ljubavi, kad preživiš slamanje srca – ponovo – WANNABE MAGAZINE

Kad vam se srce prvi put slomi, uplašite se da ćete umreti, a kad preživite, uvereni ste da vam se tako nešto više neće dogoditi, nećete to dopustiti sebi. Ali kad to ipak dopustite sebi ponovo i opet preživite, životna filozofija vam se produbi i steknete nešto mudrosti. Sada znate da to može ponovo da vam se dogodi. I ponovo. I možda će neki sledeći put biti fatalno. A možda opet preživite. Rizikovaćete svakako, jer je ljubav vredna svakog rizika. Međutim, poenta je u tome da volite bolje i drugačije, da volite drugu osobu iz ljubavi prema sebi, da doživite ljubav koja leči i isceljuje, jer onu koja lomi i razbija već poznajete. Ovo su neke bitne istine, koje shvatate i prihvatate, kad preživite slomljeno srce – ponovo. 

Uvek će boleti 

Svaki sledeći put se malo brže oporavljate, stičete dublje uvide, agonija kraće traje. Ali, ne može se proći kroz gubitak ljubavi, bez slamanja srca, a to boli, uvek. Možete da prigrlite bol, jer je znak dubokog proživljavanja i povezivanja sa svojim bićem. Ne morate da se plašite bola, možete da preživite, da naučite lekciju i da sledeći put znate malo bolje i naučite malo više. 

Uviđate svoje greške 

Obrasci se ponavljaju – srce se lomi na isti način, iz istih razloga i to nije do druge osobe, nego do vas. Vi ste odgovorni za svoja osećanja, za svoje modele i ponavljanje svojih grešaka. I ne morate to više da radite. Možete da promenite svoja uverenja i svoje postupke. Na vama je. 

Ne komunicirate na istom jeziku ljubavi 

Otkrivate koji je to vaš jezik ljubavi i shvatate da možda ne možete biti voljeni baš onako kako vam je potrebno, ali da možete naučiti i druge jezike ljubavi i produbiti i proširiti način na koji komunicirate. I ne morate se uvek vi prilagoditi – i druga osoba treba da bude svesna svog jezika ljubavi i spremna da nauči vaš jezik. 

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Biljka “tigrova trava” je novi trend u svetu dermokozmetike, a možete je naći u ovim proizvodima

Read Next

Vremenska prognoza – 12. maj