Stvari koje samouverene žene u vezama rade drugačije – WANNABE MAGAZINE

Slabo samopoštovanje i samopouzdanje je ono što nas zarobljava u lošim vezama, sabotira naše šanse da pronađemo novu vezu, zbog čega se osećamo slomljeno i poraženo kad se veza završi. Visoko samopoštovanje ne garantuje dobar odnos, ali vam daje veštine da identifikujete šta je ono što želite i zaslužujete da imate, kao i snagu da odete, ako odnos ne uspeva. Ovo su stvari koje osobe sa visokim samopoštovanjem rade drugačije u svojim vezama:

Ne analizirate koliko se dopadate muškarcu

Žene se visokim samopoštovanjem veruju da su vredne ljubavi i ne pitaju se da li su dopadljive i šta muškarac oseća – one znaju da su dobre, vredne, kompetentne i veruju da će prava osoba to videti u njima. Ne gube energiju stresirajući se zbog nejasnih muških osećanja i uživaju u odnosu, rasterećene strahova i sumnji u sebe.

Ako se veza raspadne, to je zato što nije bila dobra

Ne veruju da su uradile nešto pogrešno i ne muče sebe preispitujući se, šta su mogle da urade i gde su pogrešile. Ponekad jednostavno ne ide. Samouverene žene ne shvataju lično kada muškarac ne želi romantičan odnos i shvataju da ako je one žele, treba da idu dalje i nađu ono što im je potrebno.

Postavljaju zdrave granice

Zdrave lične granice i visoko samopoštovanje idu zajedno – imati jake granice znači da dajete prioritet svojim potrebama i osećanjima i ne preuzimate odgovornost za tuđe potrebe i osećanja. One znaju šta neće prihvatiti i ne dozvoljavaju da se nađu pod pritiskom ili opterećene osećanjem krivice, koje ih tera da prihvataju ono što ne žele. Ponašaju se u skladu sa onim ko su i u šta veruju i to ne podređuju nastojanjima da „zadrže“ muškarca. Ne odriču se sebe, da bi imale vezu i imaju svoj život, prijateljstva, hobije, vreme za samoću.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Remsi slomili 49erse za Superboul! – Sportklub

Read Next

Seks u eri globalne pandemije – šta se promenilo i kako da se opustimo sa novim partnerima? – WANNABE MAGAZINE