• December 11, 2023

Stvari koje obično ne shvatite dok ne prođu

Da li se kajete zbog nečeg? Ili ste naučili da ono što je bilo povežete sa onim što jeste i onim što sledi, da razumete zašto je trebalo da se nešto dogodi, i da ne prebacujete sebi što niste razmišljali i postupali drugačije i bolje, u vreme kada su se događale. 

Uz malo mudrosti, možete biti srećni bez nekog posebnog razloga. Ne mora sve ni da ima značenje, ne mora sve da bude tako smrtno ozbiljno i shvaćeno kao lekcija. Neke stvari su bile neizbežne, možda saznate zašto, a možda samo dođete do toga da verujete da je tako. Ako pustite iluziju kontrole, shvatićete da niste mogli da upravljate stvarima koje su bile neizbežne. One bi se dogodile, ovako ili onako. Ne možete znati uvek šta je najbolje za vas. Kada izgubite nešto vredno, nekako kasnije nađete ono što je vrednije pronaći. 


Možete li da u srcu pronađete zahvalnost za to što niste dobili ono što ste mislili da zaslužujete? Moći ćete, kad vam uspe da zavolite sebe, ne zato što vam svi govore kako je to uslov za kvalitetne ljubavne odnose, već zato što je to prirodno. Ko će biti ljubazan i nežan prema vama, ako vi sami to niste? 

Igrajući u dramama svojih života, donosimo odluke, pravimo izbore, vođeni strahom, ponosom, površnošću. Ne shvatamo da kada zamenimo nešto što nije pokvareno, nećemo popraviti ono što jeste. Da nas veza neće spasti od usamljenosti, od sopstvenog mraka, od života. Ne shvatamo da kada dođemo dotle da se zapitamo treba li više da se trudimo, ili da odustanemo, zapravo to i nije prava dilema, nego je vreme da pustimo. 

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Kraj velike karijere – povukao se Nikos Zisis – Sportklub

Read Next

Ove dizajnerske torbe su definitivno ušle u modnu istoriju