• January 25, 2022

Stvari koje naučite o ljubavi zahvaljujući bliskom prijateljstvu

Govoreći o ljubavi, uglavnom mislimo na romatničnu ljubav, ali dubinu pravog partnerstva često možemo najbolje upoznati kroz neromantične odnose, kroz blisko, trajno i snažno prijateljstvo. 

Oni kojima je najviše stalo do vas su oni koji će vam reći stvari koje nije prijatno čuti

Onaj ko vas stvarno voli, neće povlađivati vašim osećanjima i rizikovaće da vas povredi tako što će vam dati izveštaj o vašem stanju iz svoje perspektive – a učiniće to, zato što vidi i oseća da stvari nisu u redu, da niste dobro, da živite u zabludi ili lažete sebe. Ljubav od vas traži da se suočavate sa sobom i da se razvijate, a onome kome je stalo do vas, stalo je do vašeg napretka i razvoja. 

Najmanji gest nekoga koga voliš uvek će biti veći i važniji od nečeg velikog što čini neko do koga vam nije stalo 

To možda nije fer, ali kad nekog volite, to što vas je pozvao da vas pita kako ste, ili vam je ponudio pomoć, veće je i vrednije od najveće počasti koju će vam ukazati, ili nagrade koju će vam dati neko do koga vam nije stalo. Najbolji prijatelji nas stalno podsećaju na to – oni se pojave, ne tražeći ništa, samo zato što žele da provedu malo vremena u vašem društvu. 

Ljubav često znači postupiti instiktivno, pre nego što razmislite o bilo čemu

Kada nekog volite, odbacićete sve što radite ako je ta osoba u nevolji ili je povređena, ili ste joj potrebni na bilo koji način. Zato što je ljubav istinski najvažnija. Ona više obavezuje od bilo čega drugog – kad ste potrebni nekome do koga vam je stalo, naći ćete načina da odložite sve obaveze i budete uz tu osobu, koliko god je potrebno. 

Ne možete se u potpunosti posvetiti drugoj osobi, dok ne shvatite kako da volite sebe. 

Sposobni ste da volite, čak i ako niste naučili kako da volite sebe. Ali doći do višeg nivoa bliskosti sa nekim, znači naučiti kako da sebe prihvatite i prigrlite. Najbolji prijatelj vam pomaže da shvatite da je ovo proces i da će oni kojima je stalo do vas biti uz vas na svakom koraku, koliko god vremena trebalo, sve dok ne naučite da volite sebe kao što vas oni vole. 

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Jokić: Ako sam potreban – tu sam, ako ne – sedeću na klupi – Sportklub

Read Next

Ovo je 7 najpopularnijih ušnih pirsinga, a evo kako se zovu i koliko bole prilikom bušenja