Street style na Nedelji mode u Stokholmu 2023.

Nakon Nedelje mode u Kopenhagenu, i street stylea koji definitivno nije razočarao, naši omiljeni skandinavski blogeri vratili su se u punoj snazi, ovoga puta u Stokholmu – gde se održava Nedelja mode koja je počela 2. septembra 2022.

Ako ste navikli na skandinavski minimalizam, vreme je da se od toga malo oprostite, jer je street style na Nedelji mode u Stokholmu već pokazao pojedine inovativne ideje koje nisu uobičajene za naše omiljene skandi blogere.

Deluje kao da su komadi za koje su se posetioci odlučili, iako jednostavni, sve samo ne obični. Posetioci Nedelje mode su u velikoj meri bili podeljeni – ili su nosili crno ili braon kao bazu, dok su na nju ređali različite teksture i printove, uparene sa najrazličitijim modnim dodacima. Naravno, bilo je mnogo onih koji su shvatili zadatak rečenice Go big or Go home, pa su odlučili da nas zadive svojim kombinacijama i jarkim bojama koje su odabrali.

Pročitajte i ovo: Nedelja mode u Londonu 2023 – šta nas sve očekuje

Koža, čipka, džins i vuna bili su omiljeni materijali, dok se u printovima moglo videti baš sve – od kariranog, preko životinjskog, do avangardnih umetničkih komada. Tu je sve ono na šta smo navikli kada su skandi blogeri u pitanju – kežual, udobnost, visoka moda – ali, naravno, uvek sa malim preokretom.

Čizme su, takođe, zauzele važno mesto većine autfita, tako da smo svuda mogli videti duboke i oversized čizme, a iznenađujuće je i to da je popularan brend Moon Boot bio jedan od favorita. Pogledajte ovaj kreativni autfit sa ovim čizmama, koje su uparene mini-suknjom i krop top košuljom.

Koža je uvek u modi – složićete se. S tim u vezi, mogli smo videti mnogo kožnih komada. Od kaputa, preko jakni, pantalona, čizmi i slično. Nije ni čudo što je to bio jedan od favorita, jer koža nekako uvek unese nivo sofisticiranosti u čitav izgled, šta god nosili.

Čipka uvek može izgledati elegantno, i u autfit unosi momenat zabave, a pogotovo ako vam je čitav look kao babin milje, kao što je ova ikona:

Naravno, nijedan autfit ne može da prođe bez džinsa. Nikad nije na odmet eksperimentisati sa već dobro poznatim komadima i materijalima, pa su to učinili i posetioci Nedelje mode, koji su nosili teksas na najrazličitije načine.

Kao što je već pomenuto, pletivo je, takođe, bilo popularno među posetiocima. Tu je bilo i pletenih oversized džempera, rolki, prsluka kardigana i slično. Zanimljivo je to da nisu uvek bili upareni sa isključivo zimskom odećom, već su pojedini birali da naprave poluletnji autfit, kombinujući pletivo sa krop topovima, papučama i širim pantalonama.

Isti slučaj je bio i sa kariranim printom, koji je vladao sakoima, mantilima i suknjama i slično. Modnih dodataka je bilo napretek, a pre svega torbi, koje su se pojavljivale u najrazličitijim oblicima, veličinama i bojama i printovima. Oversized šalovi nisu propustili da se pojave ni na ovom događaju.

Ne znam za vas, ali street style koji može da se vidi na različitim nedeljama mode, meni uvek služi kao inspiracija za čime bi sledeće moglo da se posegne, a u Beogradu uvek može da se nađe ili nešto slično ili potpuno isto (ako se radi o jednostavnijim komadima). Nadamo se da će vas pojedini od ovih lookova inspirisati za vaše jesenje i zimske autfite.

Ako vam se ovo dopalo, pročitajte i: Koji su se to novi trendovi nosili na ovogodišnjoj Nedelji mode u Kopenhagenu

Naslovna fotografija: instagram.com/vogueczechoslovakia/

Nenad Grubanoski

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Ovo su filmovi koje jedva čekamo da pogledamo u septembru 2022.

Read Next

Binić otkrio kako je uzalud pokušao da spreči nameštanje utakmice: “Svi u kombinaciji, to je strašno”