• February 27, 2024

Stopa kriminala u ovom gradu značajno smanjena: U decembru rasvetljeno čak 56 odsto krivičnih dela

Policija automobil kola rotacija

Foto: Shutterstock

Tokom decembra meseca, inspektori Policijske uprave u Užicu otkrili su ukupno 88 krivičnih dela, što je za 24 odsto manje u odnosu na isti mesec prošle godine, od kojih je 81 krivično delo iz oblasti opšteg kriminala, pet krivičnih dela iz oblasti privrednog kriminala, jedno delo iz oblasti visokotehnološkog kriminala i jedno delo iz oblasti ekološkog kriminala.

“Policijski službenici rasvetlili su 56 odsto krivičnih dela izvršenih od strane nepoznatih lica. Izvršena su četiri krivična dela protiv života i tela i 19 krivičnih dela protiv imovine. Broj teških krađa manji je za 25 odsto. Tokom decembra policija je zaplenila više od četiri kilograma marihuane”, potvrdjeno je za RINU u ovoj policijskoj upravi.

U oblasti javnog reda i mira ostvareno je povoljno stanje, budući da nisu registrovani teži oblici narušavanja javnog reda. Evidentirana su 43 javna okupljanja. Sva javna okupljanja protekla su bez izvršenih krivičnih dela i prekršaja. Po Zakonu o javnom redu i miru evidentiran je 31 prekršaj, od kojih je 12 izvršeno na ulicama i na trgu, dok je deset izvršeno u ugostiteljskim objektima.

Stanje bezbednosti učenika i škola je zadovoljavajuće. Nije bilo izvršenih krivičnih dela u školama na području Policijske uprave u Užicu.

(Telegraf.rs)

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Месец дана притвора због напада на тинејџере у Вуковару

Read Next

ISKLJUČENJA STRUJE ZA PETAK, 12. JANUAR – Beograduživo.rs