Šteta, šteta, šteta! Andrej Barna isplivao državni rekord, ali ostao bez finala na 100 metara

Momak iz Subotice ostao bez borbe za medalju za 13 stotinki

Srpski plivač Andrej Barna nije uspeo da se plasira u finale takmičenja u plivanju na 100 metara kraul na Oimpijskim igrama u Tokiju.

Momak iz Subotice je ostvario vreme od 47,94 sekunde što je novi nacionalni rekord Srbije, i završio kao četvrti u svojoj polufinalnoj grupi, ali to opet nije bilo dovoljno da se nađe među osam najboljih i plasira u veliko finale.

Plivao je naš Andrej hrabro od starta, u poslednjih 15 metara se popeo čak i na drugo mesto, izgledalo je da će u finale. Ali, potom su ga pretekli ostali plivači, pa je ostao bez šanse da se bori za medalju.

Barna je na kraju zauzeo deveto mesto u ukupnom plasmanu, a pobedio je Kliment Kolesnjikov iz Rusije sa 47.11 sekundi, ispred Kajla Čalmersa iz Australije (47.80) i Mađara Nandora Nemeta (47.81).

Bez obzira na sve, raduje kako je 24-godišnji Andrej Barna plivao u Tokiju. On je bio deo štafete na 4×100 metara koja je takođe postavila novi nacionalni rekord, a u nastavku će se takmičiti i u kvalifikacijama na 50 metara slobodno.

Video: Nikad dužih 10 sekundi Milicinog finala, sa Saletom u studiju!

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Admin

Read Previous

6 modnih pravila kojih kraljevska porodica mora da se pridržava

Read Next

(UŽIVO) OI, 5. dan: Barna ostao bez finala na 100 metara, čekamo veslače i Majdova, zatim i Novaka