Startap kultura – svaki vizionar počinje sa snom

„Ja imam san“ – početak je svakog izvršnog direktora startap kompanije,  koji želi da pokrene svoje saradnike i sledbenike u avanturu osvajanja tržišta. Inovatori i motivatori koji pokreću kampanje i osnivaju kompanije katalizatori su startap kulutre i vizije uspeha organizacije. Razumevajući ljudsko ponašanje i strategiju, oni su lideri koji motivišu sve oko sebe da daju sve od sebe, kako bi se vizija ostvarila. 

Kad radite u startap kulutri, to je kao da učite da vozite bicikl – roditelji su pored vas, zamišljaju vaš uspeh i vode vas u pravcu vizije, dok vi održavate ravnotežu i pritiskate pedale, osećajući kako se krećete napred i kako biste mogli da se otisnete i krećete brže i lakše. Vođenje posla može biti glatko, kao vožnja bicikla, kad ste jednom usvojili veštinu održavanja ravnoteže i okretanja pedala. 

Zaposleni u startapu voze zajedno bicikl sa mnogo točkova i pedala – oni se usklađuju kako bi održali ravnotežu i brzinu, dok ih izvršni direktori i lideri bodre, dovikuju im uputstva i navijaju za njih. Startap kultura promenila je način na koji prihvatamo posao, ohrabrujući nas da nađemo dostojan izazov, da budemo otvoreni, da se zalažemo strasno i nalazimo sebe u onome što radimo. Ona neguje kreativnost u poslovanju i donosi brojne prednosti. 

Inovatori i kreativci 

Malo je stvari bolje od okruženosti kreativnim ljudima, sa sposobnošću da delaju na osnovu svojih ideja. Novi projekti, ideje i organizacije stimulišu sve u okruženju. Umovi su podstaknuti da smisle prelepe proizvode i usluge koje zarađuju novac, uočavaju i popunjavaju praznine na tržištu. Inovatori su i oni koji se bune protiv ustaljenih načina i sami nalaze način da urade stvari – nema ničeg zabavnijeg od rada na utiranju puta u svet indrustrije uz malo pobune i nestašluka. 

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Channing Tatum se vraća kao seksi striper u trećem delu sage Magic Mike

Read Next

Srbija bez finala Dejvis kupa: Hrvati dobili konačnu bitku, ne može ni Đoković sve sam