Stanković: Puno srce zbog pobede, neki će se sutra kajati – Sportklub

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su večitog rivala u finalu Kupa Srbije posle dramatične penal serije, a trener osvajača duple krune Dejan Stanković govorio je o velikom uspehu svog tima i incidentima koji su se dogodili tokom utakmice.

Povezane vesti

Puno mi je srce i prezadovoljan sam zbog ovih momaka. Ovo nije samo na mišiće, da li smo sve što smo imali u sebi. Pričali smo i zajedno učestvovali u ovih 120 minuta, kako i šta da uradimo na terenu. Zaista smo dugo želeli ovo, zacrtali smo cilj još na početku prvenstva. Uvek sam govorio da onaj ko želi da se žrtvuje i da gine jedan za drugog, što su igrači radili, je onaj pravi. Nebitno ko god da je bio na terenu, trebalo je da vidite ove momke na klupi u prvom, a i u drugom poluvremenu kako su navijali i želeli da pobede„, rekao je Dejan Stanković.

Govorio je trener crveno-belih i o incidentu prilikom izvođenja penal serije.

Sedeo sam na klupi i nisam video šta se dogodilo. Krstović je dao gol, a posle toga je usledila gužva tako da nisam ništa detaljno mogao da vidim. Treba biti veliki i ne treba pogaziti dostojanstvo i kulturu, naročito čuvati dres koji nosiš. Nikad u karijeri nisam nikoga stavio u podređenu situaciju, kada dođe do koškanja i udaranja na terenu nisam učestvovao u tome. Osećao bih se loše kao čovek...

Izvinjenje u ime kluba

O radovanju igrača posle utakmice.

Rekao sam da fudbaleri treba da znaju kako da se ponašaju kada vodiš i kada gubiš. Okupili smo se posle utakmice ispod severne tribine gde sam rekao igračima da treba biti veliki u pobedi i porazu. Ne mogu da utučem u svakom momentu na dešavanja na terenu, a sigurno će se kajati kada se sutra ujutru probude. Mogu da se izvinim u ime kluba, ali to su odrasli momci i sami trebaju da uzmu odgovornost za ono što su uradili. Zaista nisam video šta se desilo, jer sam krenuo da trčim prema Borjanu kada smo pobedili. Idemo dalje i vidimo se na početku priprema„, poručio je strateg Crvene zvezde.

Naglasio je da su ovom pobedom crveno-beli ispisali nove stranice istorije, ali i da ih čeka još mnogo izazova u sledećoj sezoni.

Svaki momenat koji možete iskoristite da ispišete istoriju, to govorim igračima jer kada završite karijeru i ostavite fudbal biće vam krivo. Još jednom svaka čast momcima, klubu i navijačima, a ja se nadam da će se oni vratiti što pre na tribine. Idemo dalje, čeka nas odmor i jake pripreme, još jednom idemo dalje„, zaključio je Dejan Stanković.

Preuzeto sa: https://sportklub.rs/feed/

Admin

Read Previous

Grčki mediji: Milojević potpisuje za AEK – Sportklub

Read Next

Horoskop za jun 2021: Rak