Connect with us

Lifestyle

Šta znači retrogradno kretanje Plutona za svaki horoskopski znak

Published

on

Na astrološkom nebu je stalno neka planeta u retrogradnom hodu, donoseći svoj specifičan uticaj – a za razliku od brzog i intenzivnog Merkura koji se kreće retrogradno tri puta godišnje, retrogradni Pluton se kreće daleko sporije i javlja jednom godišnje.

Noseći ime Boga podzemlja, Pluton vas podstiče da se suočite sa senkom, toksičnim uverenjima i obrascima, dubokim psihološkim i emocionalnim povredama – i otpustite prošlost, kako biste izrasli izlečeni i osnaženi. Pluton je planeta smrti, ponovnog rađanja i regeneracije i njegova simbolika je Feniks koji se izdiže iz pepela – spaljuje sve što vam više ne služi, kako bi podstakao rast.

Retrogradni Pluton je započeo svoje putovanje 2. maja i trajaće do 11. oktobra, prolazeći najpre kroz znak Vodolije, a zatim kroz znak Jarca, u kome je proveo većinu vremena u dugom periodu od 2008. do 2023. godine.


Tokom ovog astrološkog tranzita bićete podstaknuti da se pozabavite sopstvenim toksičnim, negativnim i samodestruktivnim ponašanjem, obrascima i sistemima verovanja. U ovom periodu možete rešavati svoja kompulsivna ponašanja i zavisnosti.

Pošto se kreće veoma sporo, retrogradni Pluton nema uticaj koji primećujete na neki očigledan način – sve se odvija u vašem unutrašnjem životu, a na kraju ovog perioda možete primetiti da ste stekli više jasnoće i prevazišli neka sabotirajuća ponašanja.

Dok se kreće kroz fiksni vazdušni znak Vodolije, kojom vlada Uran, planeta iznenadnih promena, povezana sa jedanaestom kućom umrežavanja i dugoročnih želja, nekonvencionalnošću, kontriranjem, humanošću, tehnologijom i progresivnim idealima, Pluton daje prioritet unutrašnjem radu u ovim oblastima. Vreme je da pogledate svoju senku u odnosu na platonske veze, društvo kojim ste okruženi i načinima na koje koristite tehnologiju i društvene medije.

Posebno značajan momenat može nastati 2. juna, kada Jupiter, krećući se kroz Blizance formira harmoničan trigon sa Plutonom, uvećavajući njegove moći. A kada Mars, planeta akcije napravi trigon sa Plutonom 21. jula, možete biti inspirisani da preduzmete akciju u vezi sa spoznajama koje je retrogradno kretanje Plutona podstaklo.

Pročitajte i ovo: San koji će svaki horoskopski znak moći da ostvari ove godine

Šta retrogradni Pluton donosi svakom horoskopskom znaku

Ovan

Dok se Pluton kreće retrogradno kroz vašu 11. kuću umrežavanja, vaš društveni život bi mogao biti intenzivniji nego obično, posebno u smislu dinamike sa prijateljima i kolegama. Ovo je period za istraživanje duše i utvrđivanje koliko su te veze zdrave ili toksične. Mogli biste razmišljati o dugoročnim željama i idejom da manifestujete nešto sasvim drugačije od onog u čemu ste se kretali godinama.

Bik

U periodu retrogradnog kretanja Plutona razmišljaćete o toksičnoj dinamici u svom životu – mogli biste postati svesniji načina na koje ste dozvoljavali stvaranje prepreka na profesionalnom putu. Vreme je da iskorenite negativne obrasce, kako biste osvojili svu svoju moć. Kada retrogradni Pluton krene korz vašu devetu kuću avanture, mogli biste doživeti transformacije svojih sistema verovanja i lične filozofije.

Blizanci

Ovaj tranzit utiče na način koji vidite svet i utiče povećavajući vašu težnju da proširite vidike i ponovo procenite svoju filozofiju i uverenja. To može biti neprijatno i stvoriti teskobu, ali na kraju možete steći više samopouzdanja. Dok se Plutonkreće unazad kroz vašu osmu kuću emocionalnih veza i intimnosti u poslednjim mesecima svoje retrogradnosti, istraživaćete svoje emocije u vezi sa seksom, zajedničkim resursima ili dugovima.

Rak

Većinu vremena retrogradni Pluton se kreće kroz vašu osmu kuću emocionalnih veza, intimnosti i zajedničkih resursa, podstičući vas na teška suočvanja sa duboko emocionalnim temama. Shvatanje korena svojih strahova, nesigurnosti i svega drugog zbog čega se osećate neprijatno u ovim oblastima života, na kraju može doneti isceljenje. Kada krene kroz vašu sedmu kuću partnerstva tokom poslednjih meseci retrogradnog hoda, Pluton vas podstiče da razmišljate o određenim ponašanjima, misaonim procesima ili dinamici koji inhibiraju dugoročni rast u ličnim vezama. Ova faza je odlična za dublje razumevanje sebe u odnosu na druge – članove porodice, bliske prijatelje, partnera, pa čak i poslovne partnere.

Lav

Pluton počinje retrogradni hod u vašoj sedmoj kući partnerstva, podstičući vas da razmislite o svojim ličnim vezama i preispitate ono što vas sputava da ostvarite zajedničke ciljeve. Velike unutrašnje transformacije su pred vama – radi se o tome šta želite ili ne želite i u čemu treba da otpustite kontrolu, ili da imate malo više kontrole. Tokom poslednjih meseci Plutonove retrogradnosti, njegovo kretanje kroz vašu šestu kuću zdravlja je prilika da razmislite o svojoj dnevnoj rutini i trajnom ukidanju nezdravih navika.

Devica

Retrogradni Pluton kreće iz vaše šeste kuće zdravlja i nege, tako da imate priliku da preispitate da livam vaše svakodnevne navike dobro služe i omogućavaju da se osećate zdravo i snažno i da upravljate svojim životom – ili je sasvim suprotno. Prilagodite se slušajući svoju intuiciju, kako biste se uskladili sa svojim potrebama, a kada krene kroz vašu šetu kuću romantike i samoizražavanja tokom poslednjih meseci retrogradnosti, istražite koje obaveze i ponašanja treba da prekinete ili prevaziđete, kako biste potpunije zakoračili u svoju kreativnu moć.

Vaga

Plutonova retrogradnost u vašoj petoj kući romantike i samoizražavanja može biti izuzetno osnažujuća, jer ćete biti podstaknuti da koristite svoj glas na samouvereniji i kreativniji način. Unutrašnji rad u ovom periodu posvećen je razmatranju onoga što zaista želite da kažete i onoga što vam stoji na putu i sprečava vas da kanališete svoje strasti u umetnički izraz. U kretanju kroz vašu četvrtu kuću domaćeg života u poslednjem mesecu retrogradnog hoda, borićete se sa duboko ukorenjenim emocionalnim problemima iz detinjstva. Razmisltie šta možete otpustiti da biste dosegli transformativno isceljenje.

Škorpija

Retrogradni Pluton u vašoj četvrtoj kući domaćeg života, izaziva vas da preispitate pitanja moći, kontrole i toksičnosti koja mogu biti ukorenjena u vašoj porodičnoj dinamci. Sada imate prilike da osvetlite i pročistite ovu oblast života, a od velike koristi će vam biti samorefleksivne prakse (kao što je terapija). Kroz ovaj rad, mogli biste da otkrijete da uverenja koja ste imali o sebi nisu istinit i da je vreme da promenite scenario svoje priče, tako da u njoj budite glavni lik, kao što zaslužujete.

Strelac

Retrogradni Pluton se kreće kroz vašu treću kuću komunikacije, što znači da ćete teško tolerisati površne razgovre i ćaskanja (i više nego obično). Plutonova energija je duboka, moćna i kontrolišuća, a njen intenzitet se pokazuje u tome kako komunicirate sa drugima, učite, trgujete i upijate informacije. Dozvolite sebi vreme da razmislite o tome kako možete postići pobedničke rezultate, a da ne budete tako strogi prema sebi. Pluton se zatim vraća u vašu drugu kuću prihoda tokom poslednjeg meseca retrogradnosti i donosi jasnoću oko ponašanja, obrazaca i navika koje vas možda sputavaju kada je u pitanju sticanje i zarađivanje.

Jarac

Retrogradni hod Plutona kroz vašu drugu kuću prihoda, može da podstakne vrlo duboko razmišljanje o tome kako generišete novčani tok i da li je vaš pristup u skladu sa vašim vrednostima. Takođe biste mogli postati svesniji kako problemi moći i kontrole podižu svoje ružne glave u ovoj oblasti vašeg života i kako možete da ih rešite. Poslednjeg meseca retrogradnosti, Pluton se vraća u vašu prvu kuću sopstva – mesto koje vam je potpuno poznato. Možda je vreme da se pozabavite nedovršenim psihološkim radom u vezi sa kreiranjem vašeg ličnog brenda i jačanjem samopouzdanja.

Vodolija

Pluton je proveo više vremena u vašem znaku nego prošle godine, tako da ste zaista shvatili šta to znači za transformacije koje su u vezi sa tim kako vidite sebe, svoj identitet i samopouzdanje i kako želite da se predstavite svetu. Razmišljajte o periodu Plutonovog retrogradnog hoda, kao o mirnijem periodu u kome možete uspostaviti ritam da zaista razmislite o svim ovim temama i kako da najbolje postupate kada dođe jesen. Poslednjih par meseci retrogradnosti u vašoj dvanaestoj kući duhovnosti, pa iskoristite to vreme da iskoristite svoju intuiciju i brinite o svom mentalnom zdravlju kao načinu da istražite svoj osećaj sebe (i svoje snove).

Ribe

Pluton se kreće unazad kroz vašu dvanaestu kuću duhovnosti tokom najvećeg dela svoje retrogradnosti, omogućavajući vam da se zaista udubite u rad na sebi, naročito u rešavanje dugotrajnih emocionalnih ožiljaka i povreda iz prošlosti, kojih želite da se oslobodite. Imate šansu da sve to raspakujete i prođete kroz to, možda zajedno sa terapeutom ili mentorom od poverenja, kako biste došli do svetla na kraju tunela. I dok se Pluton vraća u vašu jedananestu kuću umrežavanja tokom poslednjih meseci retrogradnog hoda, očekujte značajnu samorefleksiju oko vaših platonskih veza i onoga što vam je potrebno da biste se osećali povezano, viđeno i usredsređeno kada ste deo tima.

Pročitajte i ovo: Velike teme koje svakom znaku donosi Pluton u Vodoliji u naredne dve decenije

Naslovna fotografija: instagram.com/parisianamour

Brankica Milošević

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Lifestyle

Poslednja sezona serije “Suits” konačno stiže na Netflix – evo i kad

Published

on

By

Popularna serija Suits će konačno moći u celosti da se pogleda na platformi Netflix – jer 9. sezona stiže 1. jula. Uzbudljiva vest dolazi pošto su se članovi glumačke ekipe Patrick J. Adams, Sarah Rafferty, Dulé Hill, Amanda Schull, Abigail Spencer i bivši predsednik mreže USA, Jeff Wachtel, okupili u nedelju na panelu u Ostinu, Teksas.

Seriju je kreirao Aaron Korsh, a ostvarila je veliki uspeh u svom prvobitnom izdanju, od 2011. do 2019. Ponovo je dobla na popularnosti nakon što je prošle godine stigla na Netflix – provevši mesec dana u Top 10, na putu do serije sa najviše strimova u 2023. godini.

Evo svega što treba da znate o poslednjoj sezoni.

Suits: 9. sezona  na Netflixu – svi detalji

Poslednja sezona serije Suits se fokusira na razvijenu advokatsku firmu, Zane Spectre Litt Wheeler Williams, koja se ponovo suočava sa neizvesnošću i promenom nakon što je Robert Zane (Wendell Pierce) ušao u sukob sa advokatskom komorom da spase Harveyja. Nakon njegovog žrtvovanja, Samantha Wheeler (Katherine Heigl) se zadesila u nevolji zbog gubitka svog mentora, i dok pokušava da je uteši, Harvey shvata da ne želi da izgubi osobu koja mu je najvažnija: Donnu.

Sezona 9 prati legendarnog advokata i izvršnog direktora dok balansira svoj odnos sa poslom i bori se da spasi narušenu reputaciju firme zajedno sa svojim partnerima, Louisom Littom (Rick Hoffman), Alexom Williamsom (Hill), Katrinom Bennett (Schull) i Samanthom. Kako sezona odmiče, lični životi glavnih likova se istražuju dublje nego ikad ranije, donoseći zaključak serije, u kojem će svi konačno biti primorani da odluče ko su tačno i kakvi advokati žele da budu.

Gabriel Macht, Rick Hoffman, Sarah Rafferty, Amanda Schull, Dulé Hill i Katherine Heigl su u glumačkoj postavi, uz gostujuću ulogu Patricka J. Adamsa.

Pročitajte i ovo: Stigli su prvi vizuali iz četvrte sezone serije “Emily in Paris”

Naslovna fotografija: instagram.com/suitspeacock

Božica Luković

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Lifestyle

Uspešno završen prolećni Schwarzkopf Gliss Program samopouzdanja

Published

on

By

Nezavisna žena je snažna žena – ona koja ima izbor, slobodu da donosi odluke, da se bori za svoje snove i mesto pod suncem. Svaki dan je povod da zastanemo i razmislimo: šta možemo da uradimo kako bismo pomogle jedna drugoj na putu ka sticanju nezavisnosti, samopouzdanja i boljih pozicija na tržištu rada?

Ne zaboravimo da je ekonomska nezavisnost žene često polazna tačka za slobodu u svim aspektima života. Samo sigurna i snažna žena je samouverena na svim životnim poljima! Moć da živimo baš onako kako želimo nam donosi obrazovanje – naša sposobnost da učimo, razvijamo se, predstavimo sebe u najboljem svetlu i pronađemo posao iz snova.

Samopouzdanje kod žena ključno je za uspešan lični i profesionalni razvoj. Međutim, samouverenost koja nam je potrebna u karijeri proističe iz stalnog učenja i usavršavanja. Upravo su nova znanja ono što nam daje sigurnost i “vetar u leđa”, bez obzira na to čime želimo da se bavimo.

Samopouzdanje je proces koji se razvija vremenom – kad ulažemo u sebe, kad sledimo svoje snove, vredno radimo i ne plašimo se da pitamo i potražimo pomoć.

Zbog svega toga, Schwarzkopf Gliss je imao misiju – da pomogne svim samouverenim ženama da budu još snažnije i sigurnije u sebe. Predstavljamo vam besplatni Program samopouzdanja – jedinstveni obrazovni kurs koji će svakoj ženi pomoći da razvije veštine koje su neophodne za tržište rada, čiji je prolećni segment završen, a pred polaznicama je jesenji.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Lifestyle

Queen of Silk je najnoviji miris u parfimeriji Belodore, a mi smo bili na njegovom ekskluzivnom predstavljanju – WANNABE MAGAZINE

Published

on

By

DP Lux grupa je sinoć predstavila najnoviji miris iz parfemske kuće HOUSE OF CREED, miris njenog veličanstva, kraljice svile – Queen of Silk, u najvećoj niche parfimeriji u Evropi, Belodore Flagship radnji u Beogradu.

0023 Queen of Silk je najnoviji miris u parfimeriji Belodore, a mi smo bili na njegovom ekskluzivnom predstavljanju

Prepušteni raskoši najnovijeg mirisa, Queen of Silk, koji je predstavljen širom sveta u maju, održan je ekskluzivni događaj u srpskoj prestonici kojim je dočarana veličanstvenost ovog parfema koji je u Srbiji osvojio WANNABE nagradu za najbolji luksuzni parfem u 2024. godini, a za koju je glasao stručni žiri i šira javnost.  

Velelepna Belodore parfimerija u tržnom centru Galerija transformisala se u hram ljubičaste svile, a sve je bilo osmišljeno tako da očara sva čula gostiju –  influensera, medija i VIP kupaca sa kojima DP Lux grupa deli strast ka niche mirisima.

0007 Queen of Silk je najnoviji miris u parfimeriji Belodore, a mi smo bili na njegovom ekskluzivnom predstavljanju

Doživeli smo impresivno iskustvo gde je svaki detalj bio pažljivo osmišljen kako bi odražavao suštinu ovog  parfema – svetli i tamniji tonovi ljubičaste boje okupirali su naša čula kroz jedinstvene koktele, nežnu svilu koja je oblikovala presto kraljice večeri – Queen of Silk i purpurne svetlosti koja je bojila prostor u magičnoj atmosferi najveće niche parfimerije u Evropi. 

O mirisu

Bacivši hipnotičku čaroliju na sve koji je sretnu, Queen of Silk se pojavljuje kao zadivljujući novi miris iz poznate parfemske kuće House of Creed. Ovaj opojni miris inspirisan je elegancijom svile koja je tražena od pamtiveka upravo zbog svoje lepote i delikatnog dodira.

Kao moderno otelotvorenje ovog najstarijeg blaga, Queen of Silk je miris koji vas nosi van vremena, bacajući čaroliju privlačnosti i gracioznosti pozivajući u svet zavodljivosti i eleganciju bez premca.

0099 Queen of Silk je najnoviji miris u parfimeriji Belodore, a mi smo bili na njegovom ekskluzivnom predstavljanju

Klasifikacija

Baza (base note): kineski kedar, ambroxan, tamjan, mošus, vanila sa Madagasara

Srce (middle note): agar drvo, marakuja, tuberoza

Glava (top note): magnolija, osmantus, šafran

O parfemskoj kući HOUSE OF CREED

Parfemska kuća House of Creed već više od 250 godina kreira neouobičajene mirise za kraljevsku porodicu i druge zahtevnije klijente sa istančanim ukusom. Od 1760. godine kada ga je u Londonu osnovao James Henry Creed, znanje i tehnika stvaranja parfema se već sedam generacija prenosi sa kolena na koleno. Osim svoje duge i poznate istorije, brend je unikatan i zbog toga što koristi staru tehniku obrade dragocenih materijala odabranih za izradu svojih parfema. Visokokvalitetne prirodne sirovine se mere, mešaju i maceriraju, u većini slučajeva ručno, u maloj zanatskoj fabrici u blizini Fontenbloa u Francuskoj. Proces je radno intenzivan, ali Creed je vođen umetnošću i savršenstvom koristeći retke, prirodne sastojke koji slave lepotu prirode.

0151 Queen of Silk je najnoviji miris u parfimeriji Belodore, a mi smo bili na njegovom ekskluzivnom predstavljanju

Tokom dugog niza godina, Creed parfemska kuća je dizajnirala mirise koje su koristile razne istorijske ličnosti poput kraljice Viktorije, cara Franje Jozefa i njegove supruge Sisi, gospodina Winstona Churchilla i predsednika John F. Kennedyja. I dan-danas, Creed stvara izvanredne mirise za kraljevske porodice i ostale ljubitelje parfema koji imaju instančan i prefinjen ukus. Tokom vekova, Creed porodica je proizvela preko 200 parfema, sto svedoči o jedinstvenom kreativnom duhu koji je prenošen sa oca na sina kroz sedam generacija.

Belodore – The art of fragrance. The science of beauty.

Od svog osnivanja 2020. godine, Belodore je sinonim za luksuz i jedinstvenost. Međunarodni lanac niche parfimerija trenutno posluje u 6 zemalja: Bugarskoj, Hrvatskoj, Mađarskoj, Severnoj Makedoniji, Crnoj Gori i Srbiji. Belodore trenutno upravlja sa 13 parfimerija sa stručnim profesionalcima koji znanjem doprinose iskustvu upoznavanja sa luksuznim mirisima. U Belodore radnjama pažljivo su odabrani brendovi iz Londona, Milana, Pariza i Njujorka: kao što je Xerjoff, Amouage, Creed, Tiziana Terenzi, Edition de Parfums Frederic Malle, Kilian Paris, Etat Libre d’Orange, Byredo, Juliette Has a Gun, Caron, Nishane, Dr. Barbara Sturm, Swiss Perfection, Margy’s i mnogi drugi.

0200 Queen of Silk je najnoviji miris u parfimeriji Belodore, a mi smo bili na njegovom ekskluzivnom predstavljanju

Belodore je prisutan i online sa 4 web prodavnice na 4 različita tržišta: Mađarska, Hrvatska, Srbija i Crna Gora.

Izbor parfema u Belodore parfimerijama zaista je više od obične kupovine: to je jedinstvena prilika da sa sobom ponesete deo istorije, umetnosti i inspiracije. Sa izborom najfinijih mirisa i visokokvalitetnih kozmetičkih proizvoda iz više od 50 vodećih niche brendova, ovde možete doživeti zašto se parfemi definišu kao “čista umetnost

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 BGD novine, powered by WordPress.