Šta treba da pustite, zarad svoje sreće i stabilnosti

Sreća nije ni u odredištu, ni u putovanju do cilja, ona se ne dešava sama od sebe kad dođete na određeno mesto, niti se dešava samo zato što ste na pravom putu. Sreća je uglavnom osećanje rasterećenja i oslobađanja od raznih glupih i sputavajućih stavova, uverenja i ponašanja, u sposobnosti da budete tu gde jeste i tačno znate šta hoćete da pustite, čega da se oslobodite, a čega želite da se držite. 

Možda i vi treba da pustite ovo: 

Verovanje da treba da budete negde drugde

Tu ste gde jeste i nećete biti srećniji ako naprosto odete na neko drugo mesto, gde verujete da treba da budete. Pustite to i radite sa onim što imate – sadašnji trenutak i mesto na kome se nalazite. Stvorite uverenje da ste baš tu gde treba da budete i da će se stvoriti uslovi da odete negde drugde, ako treba da budete tamo. Morate zaista verovati u to. 

Energiju i ljude zbog koji se osećate negativno i teško 

To je svuda oko vas – u situacijama i ljudima, u svakodnevnim vestima i informacijama, ta mračna, teška i naporna energija, koja vas pritiska i ne da vam da dišete i da se opustite. Kad osetite tu negativnost, pustite je da prođe kroz vas i da ode, ne zadržavajte je, ne skladištite je, ne treba vam. Ograničite pristup svom umu sadržajima i ljudima koji vam unose nemir, brigu, strah, beznađe. 

Želju da se sa svima dobro slažete 

Ne mogu svi biti deo vašeg kruga poverenja. Ne možete svima da se dopadate, ne treba da volite svakog. Postavite granice oko svoje privatnosti, svoje velikodušnosti i želje da svima izađete u susret, da svakog razumete i svakome pomognete. Sačuvajte to za sebe i svoje bližnje. 

Strah od odbijanja i samoće 

Kada se stalno plašite odbijanja i strah vas je da ćete ostati sami, to jedino vodi životu koji ne želite da živite. Morate znati da ako nešto izgubite, to ne znači da gubite sebe. Odbijanje vam stvara naboj energije koju možete da preusmerite ka sebi, a u samoći ćete pronaći inspiraciju za ono što želite i treba da uradite. 

Povrede iz prošlosti 

Imate bolna iskustva i ne možete da ih se oslobocite. Onda naučite kako da živite sa njima, da ih razlikujete od sadašnje realnosti i ne dozvolite da vam oduzimaju moć da kreirate tu realnost. Sa traumama iz prošlosti treba da postupate kao sa neželjenim posetiocima (kada se pojave strahovi i ostali simptomi), a ne kao prema cimerima ili članovima porodice. 

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Prirodna žena – urbani mit, pravo na podrastak ili nešto treće

Read Next

RHMZ upozorava na nepogode, na snazi narandžasti meteo-alarm