Šta se dešava sa našim telom kada unosimo probiotike – WANNABE MAGAZINE

Još odmalena, dok nismo znali ništa, znali smo da je važno piti probiotik. Svaki put kad smo bili bolesni i na antiboiticima, mame i bake su nam obavezno davale probiotike, i još otad, on nam je postao sinonim za zaštitu. Kao neki Supermen, koji je obučen potpuno u belo, čuvao nam je želudac, a sada kada smo odrasli, nema potrebe da nas mame podsećaju da ga unesemo u organizam. Znamo to i sami, i sa godinama smo mu našli još namena, a pritom smo otkrili i zabavnije načine da ga unesemo – tako što pijemo jogurt. 

Probiotik je u stvari bakterija, ali ovde moramo da se zaustavimo sa predrasudama – jer je on dobra bakterija. Ne dajte da vas naziv zavara i da vas asocijacija odvuče na stranu gde spavaju bolesti i infekcije. Dobre bakterije mogu da igraju veliku ulogu u zdravlju našeg organizma. U nastavku teksta pročitajte za šta će vam sve telo biti zahvalno ukoliko mu pružimo makar 500 g jogurta dnevno- jer je to sve što mu je potrebno da postigne balans u organizmu.

DSC 1737 scaled e1620824003900 Šta se dešava sa našim telom kada unosimo probiotike

DSC 1737 scaled e1620824003900 Šta se dešava sa našim telom kada unosimo probiotike

Pomažu nam da smršamo bez promene režima ishrane

Probiotici imaju veliki uticaj kada je naša kilaža u pitanju. Oni na nekoliko načina mogu da utiču na regulisanje naše telesne težine bez nekog rigorznog režima ishrane – pomažu da se razgrade vlakna koja naše telo ne može da svari i onda pretvara u masne kiseline, smanjuju broj kalorija koje dobijamo iz hrane tako što povećava broj masti koje izbacujemo kroz probavu, i uz sve to, regulišu nadutost. Lactobacillus acidophilus su bakterije mlečne kiseline koje su blagotvorne za crevnu floru, ali osim što potpomažu varenju, smatra se da mogu redukovati holesterol. Njih možemo naći u Balans+ jogurtu.

Suzbija razvoj loših bakterija i čini kožu lica zdravijom i sjajnijom

Lepota zaista dolazi iznutra – ali to nekad shvatimo prekasno. Kada smo bil tinejdžeri, mislili smo da bubuljice idu u paketu sa promenama raspoloženja i buntovnim stavom, ali kada revolt popusti, ali bubuljice ostanu, zapitamo se da li je to zaista deo puberteta ili moramo nešto da uradimo da pomognemo našoj koži da se očisti. Upravo to rade probiotici. Ukoliko je naš organizam slab, on je podložniji infekcijama, a to se neretko odražava i na naše lice. Probiotici ne samo da podižu i štite naš imuni sistem, koji onda može da se izbori sa upalama, već i ubijaju sve te loše bakterije koje žive na našoj koži i utiču na pojavu bubuljica i samim tim čine da naša koža bude blistava i zdrava.

Poboljšava naše mentalno zdravlje

Mentalno zdravlje je usko povezano sa zdravljem naših creva. Možda nam zato uvek svi govore da treba da slušamo svoj stomak – jer on ima snažan uticaj na nas. Koliko puta se desilo da smo nervozni, imamo tremu ili se nalazimo u neprijatnoj situaciji,  a da je to uticalo na našu probavu. Upravo zato, ukoliko lečimo stomak, mi delujemo i na mozak. Studije su pokazale da unošenje jogurta u našu ishranu utiče i na skalu depresivnosti, a promena se ogleda u poboljšanju stanja na Bekovoj skali depresivnosti, i to za jedan stepen.

Pomaže hrani da prođe kroz creva

Ovo je jedna od glavnih uloga probiotika, i zato se često koriste kada imamo probleme poput zatvora, dijareje ili stomačnog virusa. To se uglavnom dešava kada nam nedostaju bakterije koje su nam potrebne da bismo svarili hranu na pravilan način, i baš zato moramo da ih nadoknadimo da bismo našem telu obezbedili sve što mu je potrebno da funkcioniše kako treba. Jedna od tih bakterija koja je potrebna našem sistemu za varenje je Bifidobacterium. Ona živi u našim crevima, ali samo ako je imamo u dovoljnim količinama nećemo imati problem sa probavom. U ovom savremenom i brzom životu, mnogo je načina da se te bakterije “ubiju”. One stradaju usred stresa, šećera, nepravilne ishrane, lekova i antibiotika… Unos probiotskih kultura nam rešava probleme koje nam svakodnevnica izaziva, a jedan od najbogatijih izvora probiotika je upravo Balans jogurt+.

DSC 1932 1 scaled e1620824015689 Šta se dešava sa našim telom kada unosimo probiotike

DSC 1932 1 scaled e1620824015689 Šta se dešava sa našim telom kada unosimo probiotike

Balans+ jogurt sadrži čak dve probiotoske kulture LA-5 (Lactobacillus acidophilus) i BB-12 (Bifidobacterium lactis) kao i vlakno oligofruktozu, koje je izuzetno značajno za povećanje broja dobrih bakterija. On je deo uravnotežene i kvalitetne ishrane svih ljudi koji vode računa o svom zdravlju i dobar je način da se preventivno vodi računa o pravilnom radu sistema za varenje.

500 g probiotskog fermentisanog mlečnog proizvoda Balans+ je optilmalna doza za konzumaciju na dnevnom nivou. Najbolje je da je podelite u dve doze – obično se pije uz doručak i uz večeru, obroke sa kojima se savršeno dopunjuje. Klinička studija je potvrdila da Balans+ jogurt uspešno reguliše probavu i to nakon samo 10 dana upotrebe. Više informacija pročitajte na njihovom sajtu kao i na Instagram stranici.

Unesi Balans+ u svoj život.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Životne mudrosti kojima nas je naučio profil Salme Hayek

Read Next

Niste krivi što ste slomljeni, ali isceljenje je vaša odgovornost