Šta nikako ne treba da kažete nekome ko je u novoj vezi

Ljubavnici koji su upravo otkrili svoj zajednički svet, najbolje se osećaju kad su sami – ne samo zato što su zaljubljeni i ne mogu da prestanu da se dodiruju i upijaju, nego i zato što im je zaista potreban taj mehur, u kome će provesti prvi period upoznavanja i zbližavanja, bez ometajućih uticaja spoljašnjeg sveta. Nema zaljubljenog para koji to nije iskusio – želju da sve ostalo i sve ostale isključi iz svog života, da bi mogao na miru da se bavi svojim senzacijama, osećanjima i proživljavanjem. Ali, to nije izvodljivo i koliko god se trudili da zaštitite svoju novu vezu od spoljašnjih uticaja, bićete izloženi pogledima i komentarima, koji vam se neće sviđati, a možda će vas i povrediti. Možete pokušati da krijete svoju novu vezu, dok ne postignete neku stabilnost i osetite se dovoljno samouvereno da partnera „prijavite“ roditeljima i prijateljima, ali na kraju, opet rizikujete da vidite neodobravajuće izraze lica i čujete neprikladne komentare. Vi nastupate sa porukom „ovo je osoba koja mi je trenutno najvažnija na svetu, molim vas budite prijatni, topli ili makar pristojni“, ali čak i ako to zaista tako izgovorite, teško da ćete postići nešto više, osim da vam kažu da ste bezobrazni i osete se uvređeno. 

Možda ste i sami u poziciji da procenjujete nečiju novu vezu i lepo vidite kako to neće ići i kako se neko vama blizak (opet) zaleteo i sprema se da se slupa. Ali na vama je da ostanete na visini i ne povredite ničija osećanja (sami će se postarati za to) i koliko god da ste skeptični i brutalno razumni, suzdržite se i nemojte proricati propast, suditi i slati lošu energiju. Ovo su stvari koje nekome ko je u novoj vezi nikako ne treba reći:

„Pa, videćemo koliko će da traje, ovaj put…“

Uh, to je nešto najgore što možete da kažete. Taj komentar je posledica posmatranja prethodnih emotivnih padova i mučnog oporavka i osećanja bespomoćnosti – ne možete pomoći nekome da se oporavi od slomljenog srca, niti ga sprečiti da ga ponovo slomi i teško je gledati patnju nekoga koga volite i voleli biste kad bi bio malo mudriji i kad bi najzad našao ono što mu treba i bio srećan. Dakle, to nije zlonameran komentar, ali je krajnje nepoželjan. Zadržite svoje ogorčene misli za sebe i pokušajte da ne smarate – neko ko je zaljubljen nikada ne čuje upozorenja, to vam je valjda jasno. Budite vi malo mudriji i gledajte svoja posla. 

„I, dokle ste stigli?“ 

Aludirajući na stepen intimnosti, prvo, gurate nos gde mu nije mesto, a drugo, ponižavate osobu kojoj to govorite, pretpostavljajući da je uskočila u krevet na prvom sastanku, jer nema karakter (ako je žensko), ili da nije „ništa uradila“ jer je smotana (ako je muško). Time naglašavate fizički deo veze i na neki način bacate u blato ono što je čisto i nevino u osećanjima i povezanosti koja (možda) postoji i na višem nivou. Nemojte pretpostavljati da je samo hemija u pitanju, jer je možda spoj srodnih duša, ili karmički susret, u kome dve osobe treba da obave neke važne zadatke. Nije sve samo u seksu, a i da jeste, šta vas se tiče? 

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Brazil rutinski sa Venecuelom na startu Kopa Amerika – Sportklub

Read Next

Ponekad se tvoj trud ne isplati – odmah