Šta nam u novembru donosi Merkur u Škorpiji

Merkur, planeta glasnik, zašao je u mračno srce Škorpije u petak 5. i tamo će ostati do prelaska u znak Strelca, 24. novembra. Merkur vlada komunikacijom svih vrsta – od posvećivanja stihova, do seksi poruka, od ruganja do veličanja, od razgovora u četiri oka, do elektronske komunikacije – i naučili smo da ga se pribojavamo, kada je u retrogradnom hodu. Međutim, ni u Škorpiji nije mnogo blaži. Merkur obilazi svih 12 horoskopskih znakova, a pod uticajem intenzivnog i veoma sumnjičavog Škorpiona, pobuđuje isledničko raspoloženje – sva pitanja podrazumevaju sumnju, svaki razgovor je psihološko nadmetanje, pa će teški i naporni odnosi u ovom periodu postati još teži i naporniji. 

U toku ovog tranzita pozvani smo da posmatramo i ispitujemo, da kopamo i tragamo za skrivenim istinama i informacijama kojih se zapravo pribojavamo i u neko drugo vreme i u drugom raspoloženju bismo ih radije ostavili na miru (kao što smo do sada radili). Osećamo podsticaj da prodremo u suštinu, da zagrebemo po dnu i da ga ispitamo, jer samo tako možemo ponovo izbiti na površinu. 

U mitologiji, Merkur je glasnik koji redovno putuje u podzemni svet, a pošto Škorpijom vlada Pluton, gospodar smrti i podzemnog sveta, ovaj tranzit nas gura u dubine, psihološke, duševne, emotivne i intelektualne. Želimo da pronađemo smisao, da razumemo, da znamo na čemu smo, a ta potraga nikad nije jednostavna i bezbedna. Na putu u lične i meteforičke dubine, možemo da otkrijemo mnogo toga što nije lako prihvatiti. Pa ipak, to je potraga vredna svakog rizika, jer pronalazeći istinu gubimo iluzije i povećavamo svoju sposobnost razumevanja i prihvatanja. 

Kada je u pitanju komunikacija sa drugima, odnosi postaju intenzivni, što zvuči preteće u kontekstu uticaja Škorpije, ali nije obavezno neprijatno i loše. Među boljim aspektima ovog tranzita je to što nas poziva da idemo duboko – Merkur u Škorpiji bi se radije valjao po blatu, nego vodio prazne razgovore i ćaskao o vremenu. Zato sada imamo priliku za hrabro otkrivanje duše, za otvaranje, ranjivost i istinsko povezivanje sa onima koji su nam važni. Merkur u Škorpiji „vidi“ u mraku – nema straha od skrivenog i podsvesnog, od neizmernog i nesaznajnog, pa nas uči da bolje vidimo, prihvatimo i integrišemo delove sebe koje držimo u tami, koje krijemo zbog straha, krivice, stida. Merkur u Škorpiji je ispovednik i pomoći će nam da se otvorimo i izrazimo svoju istinu dok još uvek nešto možemo sa tim da uradimo, da obogatimo svoj život, ili mu promenimo pravac. 

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Admin

Read Previous

Kako da partneru stavite do znanja da vam smeta to što se zapustio nakon što ste se venčali

Read Next

Vremenska prognoza – 12. novembar