Connect with us

Lifestyle

Šta nam donosi poslednji retrogradni Merkur u godini

Published

on

Poslednji retrogradni Merkur je poslednje što bismo poželeli za kraj godine, ali planetarni ples ima svoju koreografiju kojoj treba da se prilagodimo, kako bismo ispratili staru i u pozitivnom raspoloženju dočekali Novu godinu.

Decembar je vreme kada smo skloni da usporimo i provodimo više vremena sa prijateljima, porodicom i voljenim osobama, u duhu praznične atmosfere, a to je posebno naglašeno pod uticajem retrogradnog Merkura. Razumevanje ovog uticaja pomaže nam da se prilagodimo i maksimalno iskoristimo njegove pozitivne aspekte.

Merkur je planeta glasnik, koja ubrzava našu sposobnost povezivanja, podržava mentalnu energiju i održava tehnologiju, transport i komunikaciju. Ali, tri do četiri puta godišnje, glasnik kreće retrogradnim hodom u trajanju od tri nedelje i donosi „smetnje na vezi“. Ali, osim neprijatnih zastoja i kvarova, retrogradno kretanje Merkura nas podstiče da se odmorimo, napunimo, razmislimo i preispitamo – da napravimo korak unazad i raščistimo stvari iz prošlosti, kako bismo u potpunosti prihvatili sadašnjost i zakoračili sa sigurnošću u budućnost. U tom smislu, poslednji retrogradni Merkur u godini dolazi u pravi čas, kada smo inače skloni da „svodimo račune“, čekiramo liste i donosimo odluke.

Opšta vibracija poslednjeg retrogradnog Merkura u Jarcu i Strelcu

Merkur je retrogradan u znaku Jarca, od 13. do 23. decembra, a zatim ulazi u znak Strelca i nastavlja kretanje do 1. januara 2024. godine. Ukupan ton ove retrogradnosti će pokrenuti razmišljanja o tome kako da najproduktivnije usmerimo svoje napore i zasluživanja priznanja, kao i želju da negujemo svoje bliske veze i proširimo vidike.

Tranzit kroz znak Jarca je dobro vreme za popravku i učvršćivanje svih slabih mesta u našim projektima, za detalje u široj slici i razmišljanje o sledećem ambicioznom poduhvatu. Prelazak retrogradnog Merkura u znak Strelca donosi nemir – visoka stremljenja i veliki planovi mogu biti ometeni kašnjenjem i greškama. Ali u ovom periodu možemo ponoviti pojedine stvari u kojima uživamo – od posete omiljenog mesta, preko okupljanja starog društva, do ponavljanja lekcija koje su u službi osnaživanja životne radosti.

Pročitajte i ovo: Horoskopski znaci koji se najmanje slažu sa Strelcem

Uticaj koji poslednji retrogradni Merkur donosi svakom znaku

Ovan

Poslednji retrogradni Merkur prolazi kroz desetu kuću karijere, što vam omogućava da razmislite o svom pristupu dugoročnim profesionalnim ciljevima. Imate šansu da pregledate i revidirate svoje planove, kako biste ostavili svoj trag i zaslužili priznanja. Kada se Merkur okrene 1. januara (dok se senka retrogradnosti proteže još nekoliko dana), možete osećati nemir i želju za lutanjem – čak i ako je to samo razmišljanje o tome gde biste mogli da odete na odmor sledećeg leta.

Bik

Merkur je retrogradan u vašoj devetoj kući avanture, što vas može inspirisati da više čitate, steknete neke nove veštine, ili planirate putovanje do nekog mesta za koje vas vezuju lepe uspomene. Iako se putovanja ne preporučuju za vreme retrogradnog Merkura, vraćanje na mesta iz prošlosti može dovesti do ličnog rasta. I dok se Merkur kreće unazad kroz vašu osmu kuću intimnosti (od 23. decembra do 1. januara), pogledajte zajedničke resurse i ono što čini da se osećate najudobnije i najprijatnije kada se fizički i emocionalno povežete sa nekim posebnim.

Blizanci

Poslednji retrogradni Merkur najpre prolazi kroz vašu kuću intimnosti, pripremajući teren za pokretanje teških razgovora o prošlim emocionalnim povredama, što može biti vrlo lekovito. Nastavak kretanja Merkura korz vašu sedmu kuću partnerstva, omogućava da procenite koji su odnosi vredni vašeg vremena i energije i da se pozabavite nedovršenim poslovima, koji se odnose na partnerstvo, služenje i timski rad.

Rak

U početku, ovaj retrogradni Merkur će podstaći mnogo razmišljanja o tome sa kim se i kako usklađujete – platonski, romantično ili profesionalo – jer se kreće kroz vašu kuću partnerstva. Kada pređe u šestu kuću zdravlja i svakodnevne rutine, usmeriće vaš fokus na zdravstvena pitanja, podstičući vas da se bolje i odgovornije brinete o sebi, obavite pojedine preglede, uvedete doslednu fitnes rutinu i promenite način ishrane.

Lav

Retrogradni Merkur vas provodi najpre kroz šestu kuću svakodnevne rutine, omogućavajući vam da se oslobodite nekih odgovornosti i zadataka koji su vas opterećivali, što može povećati produktivnost i blagostanje. Zatim ulazi u vašu petu kuću romantike i samoizražavanja, začinjavajući vašu prazničnu sezonu zabavom i kreativnošću, inspirišući vas da se vratite aktivnostima u kojima ste ranije uživali.

Devica

Kao i Blizanci, skloni ste da osećate retrogradno kretanje Merkura više od ostalih, jer je on vaš vladar. Ali, za razliku od prethodnog retrogradnog kretanja koje se odvijalo u vašem znaku, ovo počinje u petoj kući romantike i samoizražavanja, što vam daje šansu da prihvatite spontanost, date prioritet vezama sa bliskim ljudima i posvetite kreativnim aktivnostima koje vas ispunjavaju i revitalizuju. Kada poslednji retrogradni Merkur krene kroz vašu četvrtu kuću domaćeg života, bićete podstaknuti da se pozabavite temeljnjijim lečenjem emocionalnih povreda i stabilizovanjem svog unutrašnjeg života.

Vaga

U početku, Merkur kreće retrogradno kroz vašu četvrtu kuću domaćeg života, podstičući vas da se pozabavite svim problematičnim pitanjima vezanim za porodicu i dom. Ovo takođe može postaviti scenu za uživanje u prazničnim tradicijama, koje jačaju porodične veze i ukorenjuju vas u pozitivnim aspektima sopstvenog porekla. Merkur zatim prelazi u treću kuću komunikacije, donoseći vam sposobnost da usporite, fokusirate se i budete potpuno svesni i prisutni usred onoga što drugima izgleda kao haos.

Škorpija

Planeta glasnik kreće se najpre kroz vašu treću kuću komunikacije, pa se nemojte iznenaditi ako se pojave tipični „merkurovski“ problemi – tehnološki kvarovi, nesporazumi i kašnjenja. To je razlog više da usporite i dobro pogledate sa kim komunicirate i razmenjujete svoju energiju. I dok Merkur nastavlja kroz vašu drugu kuću prihoda, bićete skloni da preispitate da li ste dovoljno cenjeni za svoj doprinos poslovnim poduhvatima u timu.

Strelac

Poslednji retrogradni Merkur u vašoj drugoj kući prihoda donosi priliku da povratite neke poslove koji su vam donosili prihod i generalno obnovite svoju perspektivu i podesite se na frekvenciju uspeha. Vraćajući se kroz vašu prvu kuću sopstva, može vam pomoći da izmenite način na koji se predstavljate u svetu. Možete poželeti da preuredite svoju biografiju, veb-stranicu, ili osvežite garderobu, krećući se ka većim ličnim ciljevima.

Jarac

Sa retrtoradnim Merkurom koji počinje svoje kretanje u vašem znaku, mogli biste da se osećate podstaknuto da razmišljate o poduhvatima u koje ste uložili puno strasti i mentalne i emocionalne energije. Iako imate velike zamisli, pojednostavljivanje vaših napora moglo bi da poveća efikasnost. Kada retrogradni Merkur krene kroz vašu dvanaestu kuću duhovnosti, biće mudro da još više usporite i distancirate se od gužve i jurnjave – obratite pažnju na svoje snove, jer oni mogu doneti posebno živopisan uvid u ono na čemu želite da radite u novoj godini.

Vodolija

Merkur počinje retrogradan hod u vašoj 12. kući duhovnosti i možete se osećati pomalo usporeno i pospano. Ali takođe možete uliti više energije i maštovitosti u neke rutinske aktivnosti i navike, koje ste ranije veoma voleli. Kada krene kroz vašu 11. kuću umrežavanja, može vam biti drago da se povežete sa starim prijateljima i da se pozabavite učvršćivanjem slabih tačaka u timskim projektima.

Ribe

Poslednji retrogradni Merkur u godini u vašoj 11. kući umrežavanja donosi povratak zajedničkim poduhvatima, timskim naporima i platonskim vezema koje će vam omogućiti da se osećate povezanije. To mogu biti veze sa kolegama i prijateljima, što pomaže da usavršite komunikacione veštine i steknete bolji osećaj za timski rad. Merkur nastavlja retrogradno kretanje kroz vašu 10. kuću karijere, ohrabrujući vas da pregledate i revidirate velike aspiracije i mogućnosti za liderstvo, kako biste jasno videli svoj put ka uspehu.

Pročitajte i ovo: Stvari na koje treba da obratite pažnju tokom sezone Strelca

Naslovna fotografija: instagram.com/parisianamour

Brankica Milošević

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Lifestyle

Druga sezona serije “The House of the Dragon” stiže 17. juna na HBO i Max

Published

on

By

Druga sezona HBO Original serije „Kuća zmaja“ (House of the Dragon) imaće premijeru 17. juna na Max striming platformi. Premijera na HBO kanalu će biti istog dana u 20 časova, a nove epizode će ponedeljkom stizati u ponudu.

Vesteros je na rubu krvavog građanskog rata između Zelenog i Crnog veća koji se bore za kralja Egona, odnosno, kraljicu Reniru, a da svaka strana veruje u svoje zakonito mesto na Gvozdenom prestolu.

[embedded content]

[embedded content]

Bazirana na romanu „Vatra i krv“ Džordža R. R. Martina, serija je smeštena 200 godina pre događaja iz „Igre prestola“, i otkriva priču o kući Targarjen.

Glumačku ekipu koja se vraća u drugoj sezoni čine Met Smit, Olivija Kuk, Ema Darsi, Iv Best, Stiv Tusan, Fabijan Frenkel, Juen Mičel, Tom Glin-Karni, Sonoja Mizuno i Ris Ajfans. Dodatna glumačka postava koja se vraća uključuje Harija Koleta, Betani Antoniju, Fibi Kembel, Fju Sabana, Džefersona Hola i Metjua Nidama. U nova glumačkoj ekipi druge sezone biće Abubakar Salim, Gejl Rankin, Fredi Foks, Sajmon Rasel Bil, Klinton Liberti, Džejmi Kena, Kiran Bju, Tom Benet, Tom Tejlor i Vinsent Regan.

Serija je obnovljena i za treću sezonu, a kokreatori i izvršni producenti su Džordž R. R. Martin i Rajan Kondal, izvršni producenti su Sara Hes, Alan Tejlor, Melisa Brnstajn, Kevin de la Noj, Loni Peristere i Vins Gerardis.

Prva sezona serije „Zmajeva kuća“, kao i sve sezone serije „Igra prestola“ dostupne su odmah na Max striming platformi.

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Lifestyle

WANNABE BEAUTY & WELLNESS AWARDS 2024 goodie bag: Otkrijte šta se sve našlo u vrednom poklonu

Published

on

By

WANNABE BEAUTY & WELLNESS AWARDS 2024 goodie bag: Otkrijte šta se sve našlo u vrednom poklonu

WANNABE BEAUTY & WELLNESS AWARDS 2024 su iza nas – nakon nekoliko nedelja glasanja za najbolje proizvode na domaćem tržištu, usledio je WANNABE BEAUTY HUB, naš susret sa vama i nezaboravno druženje koje ćemo dugo pamtiti!

Čak 250 odabranih čitalaca WANNABE MAGAZINE-a imalo je priliku da uživa u danu ispunjenom novim poznanstvima, ćaskanju, isprobavanju raznih beauty inovacija, ali i, pre svega, učenju vrednih lekcija o nezi kože, oralnoj higijeni, šminkanju, trendovima… 

Na kraju događaja, svi naši gosti otišli su sa vrednim poklonom – u pitanju je goodie bag sa skoro 40 pažljivo odabranih beauty i wellness proizvodima.

A sada, i vi imate prilku da zavirite unutra i otkrijete čime smo počastili naše čitaoce. Mnogi od proizvoda koji su se našli u goodie bagu su na kraju i nagrađeni glasovima publike i stručnog žirija – što dovoljno govori o kvalitetu!

Vreme je da zajedno uronimo u WANNABE BEAUTY & WELLNESS AWARDS 2024 goodie bag!

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Lifestyle

Poslednja sezona serije “Suits” konačno stiže na Netflix – evo i kad

Published

on

By

Popularna serija Suits će konačno moći u celosti da se pogleda na platformi Netflix – jer 9. sezona stiže 1. jula. Uzbudljiva vest dolazi pošto su se članovi glumačke ekipe Patrick J. Adams, Sarah Rafferty, Dulé Hill, Amanda Schull, Abigail Spencer i bivši predsednik mreže USA, Jeff Wachtel, okupili u nedelju na panelu u Ostinu, Teksas.

Seriju je kreirao Aaron Korsh, a ostvarila je veliki uspeh u svom prvobitnom izdanju, od 2011. do 2019. Ponovo je dobla na popularnosti nakon što je prošle godine stigla na Netflix – provevši mesec dana u Top 10, na putu do serije sa najviše strimova u 2023. godini.

Evo svega što treba da znate o poslednjoj sezoni.

Suits: 9. sezona  na Netflixu – svi detalji

Poslednja sezona serije Suits se fokusira na razvijenu advokatsku firmu, Zane Spectre Litt Wheeler Williams, koja se ponovo suočava sa neizvesnošću i promenom nakon što je Robert Zane (Wendell Pierce) ušao u sukob sa advokatskom komorom da spase Harveyja. Nakon njegovog žrtvovanja, Samantha Wheeler (Katherine Heigl) se zadesila u nevolji zbog gubitka svog mentora, i dok pokušava da je uteši, Harvey shvata da ne želi da izgubi osobu koja mu je najvažnija: Donnu.

Sezona 9 prati legendarnog advokata i izvršnog direktora dok balansira svoj odnos sa poslom i bori se da spasi narušenu reputaciju firme zajedno sa svojim partnerima, Louisom Littom (Rick Hoffman), Alexom Williamsom (Hill), Katrinom Bennett (Schull) i Samanthom. Kako sezona odmiče, lični životi glavnih likova se istražuju dublje nego ikad ranije, donoseći zaključak serije, u kojem će svi konačno biti primorani da odluče ko su tačno i kakvi advokati žele da budu.

Gabriel Macht, Rick Hoffman, Sarah Rafferty, Amanda Schull, Dulé Hill i Katherine Heigl su u glumačkoj postavi, uz gostujuću ulogu Patricka J. Adamsa.

Pročitajte i ovo: Stigli su prvi vizuali iz četvrte sezone serije “Emily in Paris”

Naslovna fotografija: instagram.com/suitspeacock

Božica Luković

Preuzeto sa: https://wannabemagazine.com/feed/

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 BGD novine, powered by WordPress.