• November 28, 2023

Šta je tim bilding u Srbiji, gde najviše škripi na poslu, i kako da rešite konflikt kroz igru? – Biznis Telegraf.rs

U novoj epizodi podcasta “Kako si na poslu” razgovaramo o tome šta je team building i koliko je on važan za poslodavce i za zaposlene. 

Govorimo o tome kako da iskoristite tu aktivnost kako biste rekli kolegama ono što ne možete u kancelariji, ali i kako da bolje komunicirate.

Naš današnji gost je Miloš Dimitrijević, jedan od osnivača i direktor kompanije Team Building Arena.

Oni se bave inovativnim aktivnostima već 20 godina. Pioniri su u Srbiji kada su u pitanju “paintball”, “laser tag” i “archery tag”. Bave se razvojem team building programa koji su prilagođeni potrebama kompanija.

Dimitrijević nam u razgovoru objašnjava šta koncept tim bildinga, i kako su počele i domaće kompanije da neguju tu praksu.

Naš sagovornik ističe da danas kompanije iz IT industrije, farmacije, bankarstva i auto-industrije, prednjače u organizovanju aktivnosti za svoje radnike.

Miloš otkriva da se do sada pokazalo da u kompanijama i timovima najviše “škripi” komunikacija, a ona, navodi on, ukoliko je loše, može da dovede do konflikta.

Pokazalo se i da lider uglavnom najbolje rešava probleme i na terenu.

Jedan od nazanimljivijih programa su adrenalinske igre, katapulti, a najefikasniji programi su oni koji su ukombinovani sa edukacijom, odnosno fokusom na određeni problem.

Na pitanje kakva je reakcija radnika posle, Dimitrijević kaže da su reakcije pozitivne i da često mesecima zaposleni prepričavaju dugodovštine sa tim bidinga.

U poslednje vreme, kompanije se trude i da ne uzimaju slobodan dan radnicima, nego da tim bilding uklope u radno vreme, što je dobra opcija za radnike.

Miloš daje i savete za poslodace, odnosno radnike, kako da iskoriste tim bilding za što bolju komunikaciju i produkvinost.

“Poslodavci, da budu uključeni u proces planiranja team buildiga, definisanje ciljeva kao i podelu timova, a zaposleni da prihvate aktivnost, da se trude da budu što bolji i da iskoriste sve ponuđeno. Pokazalo se da dobri timovi i ne traže pomoć”, navodi on.

Razbili smo i predrasudu da je pojedinicima tim bilding prilika za alkohol.

Celu epizodu pogledajte na početku teksta.

Pratite “Kako si na poslu” podcast i na Youtube, Spotifaj, Epl i Gugl platformama:

RSS i Google: Kako si na poslu

[embedded content]

(Telergaf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Preuzeto sa: https://www.telegraf.rs/rss

Vinkmag ad

Admin

Read Previous

Kalinić “zakucao” šampiona Evrope: Zvezda se pobedom nad Efesom u Pioniru oprostila od takmičenja u Evroligi

Read Next

ISKLJUČENJA STRUJE ZA SUBOTU, 9. APRIL – Beograduživo.rs