Šta je sve bitno kod odabira auto škole

voznja-automobila

Za sve one koji su pred ovako važnim životnim izborom i odlukom da upišu auto školu kako bi dobili vozačku dozvolu bitno pitanje jeste “kako odabrati pravu auto školu?”.

Postoji dosta parametara koji su bitni za odabir auto škole, a kako biste bili sigurni da ste načinili pravi izbor potrudite se da sve korake ispoštujete.

Auto škola u vašem kraju

Većina kandidata se odlučuje za odabir auto škole na osnovu dela grada u kojem žive. Na primer ukoliko živite na Novom Beogradu vrlo je verovatno da ćete potražiti najbolje aute škole na Novom Beogradu kako ne biste gubili svoje dragoceno vreme.

Na osnovu novog načina polaganja za vozačku dozvolu svi kandidati imaju dosta obaveza te je blizina auto škole jedna od primarnih. Zamislite samo da morate za 40 časova teorijske nastave ili 40 časova praktičnog dela ispita idete na drugi kraj grada. To su minimum dva organizovana prevoza u jednom danu, a vreme koje izgubite možete iskoristiti na mnogo produktivniji način.

Birajte auto školu sa tradicijom

Danas auto škole postoje na svakom koraku, te je u moru svih ovih ustanova potrebno izabrati onu koja će vam garantovati pravu obuku kako biste postali dobar vozač. Ne birajte auto školu koja vam može garantovati vozačku dozvolu za manje od mesec dana jer vam je odmah jasno kako će i sama obuka biti na ne tako zavidnom nivou.

Kako bi se svakom kandidatu posvetilo dosta pažnje, prava obuka podrazumeva 40 časova teorijske, 40 časova praktične obuke kao i pripremu za polaganje ispita iz prve pomoći. I sami ste svesni da sve ovo nije moguće realizovati za manje od mesec dana kako bi obuka bila kvalitetna.

Ukoliko birate auto školu sa tradicijom sigurni ste da ovo nije ustanova nastala preko noći koja vam ne može pružiti adekvatno znanje.

Proverite recenzije, utiske i komentare

Internet danas je omogućio mnogima da pre nego što zatraže određeni proizvod ili uslugu provere komentare drugih korisnika. Ovo je slučaj i sa auto školom koju želite da izaberete.

Dakle, pre nego što se sa ličnom kartom uputite do prostorija auto škole proverite na internetu komentare drugih korisnika, iskoristite društvene mreže na pravi način ali i posetite neke od blogova i foruma na kojima drugi kandidati dele svoje isksutvo.

Takođe, izdvojite dovoljno vremena da se na interent prezentaciji auto škole upoznate i sa samom strukturom auto škole, voznim parkom, predavačima i instruktorima.

Ozbiljna auto škola sve ove podatke ima na svojoj internet stranici ili na profilu neke od društvenih mreža. Na ovaj način videćete da li vam biografije predavača odgovaraju, da li vam je vozni park prihvatljiv ali i ostali uslovi upisa kao i načina plaćanja obuke.

Pre posete auto školi – pozovite ih

Mnogi će ovaj korak zaboraviti, ali već prilikom poziva administrativne službe auto škole stičete taj prvi utisak. Na osnovu razgovora sa nadležnom osobom i sami ćete prepoznati koliko je određenoj auto školi bitno da se posveti svakom kandidatu, ali i da li su zaposleni motivisani za nove kandidate.

Ukoliko zaposleni nisu motivisani za nove kandidate, i ne dobijete sve potrebne informacije vrlo je verovatno da će i sama obuka biti na slabom nivou. Verovatno je da nećete naići na strpljenje, požrtvovanost i upornost da predavači i instruktori prenesu svoje znanje vama – budućim vozačima.

Ovaj razgovor možete iskoristiti i za sva dodatna pitanja i odgovore koje niste pronašli na internet stranici auto škole.

Cena i način plaćanja jedan od bitnih faktora

S obzirom na to da trenutni zakon o saobraćaju za sve vozače predviđa pohađanje neke vrste “škole” odnosno obuke – jasno je da cena ne može biti tako mala. Zbog ove stavke, ali i finansijske situacije većine građana u Srbiji auto škole su za svoje kandidate omogućile razne načine plaćanja. Raspitajte se da li (ukoliko vam je to potrebno) je moguće plaćati obuku na rate, putem administrativne zabrane, čekovima građana ili drugim načinom odloženog plaćanja.

Auto škola kojoj je stalo do upisa novih kandidata, i menadžment škole koji ulaže u svoje kandidate će na sve moguće načine omogućiti svim kandidatima da počnu sa teorijskim pa i praktičnim delom obuke.

Nikako nemojte štedeti kada je u pitanju obuka za polaganje vozačkog ispita, jer ni jedna auto škola koja je sigurna u svoje znanje, iskustvo i mogućnost da vas nauči osnovima vožnje neće svoje usluge “davati ispod cene”.

Admin

Read Previous

Vremenska prognoza – 26. april

Read Next

Google Maps donosi veliku promenu: Navigacija vas više neće voditi najbržom rutom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *